back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλαγές φέρνουν τα μέτρα στα κρεοπωλεία

Διαβάστε επίσης

Τα κρεοπωλεία μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας συνεχίζουν τη λειτουργία τους, με πολλά απ’ αυτά να παρέχουν κατ’ οίκον διανομή. Ενώ σε ισόποσα μέρη διανέμονται, λόγω της ζήτησης, τα προϊόντα.

Από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκαν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, δεν ήταν λίγα τα κρεοπωλεία που γέμισαν πελάτες οι οποίοι ψώνισαν πολλά κιλά κρέατος, με συνέπεια να δημιουργηθεί έλλειψη διάθεσης ορισμένων προϊόντων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να περιοριστεί η διάθεση κρέατος προς τα κρεοπωλεία, κυρίως στο μοσχάρι και το κοτόπουλο.

Από αυτήν την κατάσταση κερδισμένα βγαίνουν τα μεγάλα κρεοπωλεία, που διαθέτουν delivery και έχουν μεγάλες ποσότητες και ποικιλίες προϊόντων, ενώ τα μικρότερα ατομικά δεν μπορούν να είναι το ίδιο “ανταγωνιστικά”.

Πάντως, η κατ’ οίκον διανομή που εφαρμόζουν πολλά κρεοπωλεία διευκολύνει αυτή την κατάσταση, καθώς οι παραγγελίες που γίνονται από το σπίτι περιλαμβάνουν μικρότερες ποσότητες αφού υπάρχει η δυνατότητα η επόμενη παραγγελία να γίνει ανά πάσα στιγμή και πάλι από το σπίτι.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ένας κρεοπώλης δήλωσε ότι “εξαιτίας της όλης κατάστασης που επικρατεί αυτήν την περίοδο, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο κατά το οποίο οι άνθρωποι ψωνίζουν πράγματα για να μην χρειαστεί να βγουν έξω. Κατά συνέπεια πολλά προϊόντα, όπως το μοσχάρι και το κοτόπουλο, καταναλώνονται καθημερινά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο τέλος της εβδομάδας, και ίσως της επόμενης, να υπάρχει έλλειψη. Έτσι τα προϊόντα διανείμονται στον κάθε κρεοπώλη σε ισόποσα μέρη, ώστε κανείς να μην παίρνει μεγαλύτερο μέρος από αυτό που του αναλογεί και να είναι δίκαιο προς όλους για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους. Ενώ τόνισε ότι “είναι βέβαιο πως τα μικρά μαγαζιά δυσκολεύονται να βρουν πράγματα, καθώς η αγορά δεν έχει το επαρκές κρέας που μπορεί να χρειάζεται κάποιος. Έτσι φτάνουμε στο σημείο, σε πελάτες μας, να μην έχουμε διαθέσιμο κάποιο προϊόν λόγω έλλειψης ή να μην μπορεί να πάρει την ποσότητα που επιθυμεί. Επίσης δουλεύει πάρα πολύ το delivery, λόγω της καραντίνας και πιεζόμαστε πάρα πολύ προκειμένου να τους εξυπηρεττήσουμε όλους. Είμασταν απροετοίμαστοι για μια τέτοια κατάσταση, στην οποία δεν περιμέναμε ότι θα φτάσουμε”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα