back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αναβλήθηκαν για το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Διαβάστε επίσης

Την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και τη μετάθεσή τους για το 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αποφάσισε επίσημα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως ήταν αδύνατη η διεξαγωγή της προετοιμασίας των αθλητών σε συνθήκες ασφαλείας για την υγεία τους, δεν μπορούσε να υπάρξει μεταφορά φιλάθλων από όλα τα μέρη του πλανήτη στην Ιαπωνία με τον Άμπε να προτείνει στον Τόμας Μπαχ την αναβολή των Αγώνων και την μετάθεσή τους για το καλοκαίρι του 2021.

Ο Καναδός αξιωματούχος, Ντικ Πάουντ, που θεωρείται από τους πιο ισχυρούς παράγοντες της ΔΟΕ, τόνισε χθες στην USA Today, πως το πιθανότερο σενάριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι η αναβολή και η μετάθεσή τους το 2021.

Λίγες ώρες αργότερα  Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών κοινοποίησαν με ανοιχτή επιστολή την επιθυμία τους να αναβληθούν οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

Τις τελευταίες εβδομάδες πολλά μέλη του αθλητικού κινήματος, αθλητές, παράγοντες, Ομοσπονδίες, ακόμα και «Αθάνατοι» είχαν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις στο ενδεχόμενο διεξαγωγής των Αγώνων εν μέσω πανδημίας, ενώ Καναδάς, Αυστραλία και Πολωνία είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να στείλουν καν αθλητές στο Τόκιο.

Ο Τόμας Μπαχ από την πλευρά του συμφώνησε πως η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των αθλητών, των θεατών, αλλά και των διοργανωτών.

Είναι η δεύτερη φορά που δεν διεξάγονται οι Αγώνες στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, καθώς το 1940 είχαν ματαιωθεί λόγω του Σινοϊαπωνικού πολέμου.

Μάλιστα σύμφωνα με Ιάπωνες αξιωματούχους το λόγκο και η ονομασία των Αγώνων παραμένουν «Τόκιο 2020».

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

 

Ανδρέας Χανιάς

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα