back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Tι πρέπει να δηλώσουν εργοδότες και εργαζόμενοι στην ΕΡΓΑΝΗ

Διαβάστε επίσης

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων από επιχειρήσεις και εργαζόμενους, προκειμένου να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Οι επιχειρήσεις, θα πρέπει να δηλώσουν:

Σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας

Την αναστολή της κύριας επιχειρηματικής τους δραστηριότητας λόγω εντολής από δημόσια αρχή.

Τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μισθίου ακινήτου εφόσον έχουν επαγγελματική μίσθωση ακινήτου προς εξυπηρέτηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει ανασταλεί με εντολή Δημόσιας Αρχής, (Για την εφαρμογή της μείωσης του ενοικίου).

Τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, λόγω διακοπής της λειτουργίας της επιχείρησης (Για να τους χορηγηθεί η αποζημίωση «ειδικού σκοπού»).

Τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση έχει λυθεί από 1/3/2020 έως 20/3/2020 είτε με καταγγελία είτε με οικειοθελή αποχώρηση. (Για να τους χορηγηθεί η αποζημίωση «ειδικού σκοπού»).

Σε περίπτωση αναστολής των συμβάσεων εργασίας

Την αναστολή της κύριας επιχειρηματικής τους δραστηριότητας
– Τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή (Για να τους χορηγηθεί η αποζημίωση «ειδικού σκοπού»)
-Τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση έχει λυθεί από 1/3/2020 έως 20/3/2020 είτε με καταγγελία είτε με οικειοθελή αποχώρηση. (Για να τους χορηγηθεί η αποζημίωση «ειδικού σκοπού»).

Εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι – δικαιούχοι των μέτρων στήριξης, θα πρέπει να δηλώσουν:

Τα στοιχεία του εργοδότη και τα δικά τους (συμπεριλαμβανομένου του ΙΒΑΝ τραπεζικού τους λογαριασμού).

Την μεταβολή της εργασιακής τους κατάστασης. Δηλαδή, αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, αναστολή σύμβασης εργασίας, απόλυση ή παραίτηση. (Για να τους χορηγηθεί η αποζημίωση “ειδικού σκοπού”).

Τα στοιχεία του εκμισθωτή εφόσον μισθώνουν κατοικία και τη διεύθυνση του μίσθιου, εφόσον η επιχείρηση στην οποία εργάζονται, έκλεισε. (Για να επωφεληθούν από τη διάταξη της μείωσης του ενοικίου).

Δημήτρης Κωστάκος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα