back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βορίδης: “Είμαστε αμείλικτοι στη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας”

Διαβάστε επίσης

Την σύλληψη δύο ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά και την ορθολογική τους χρήση ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν δύο αποθήκες με παραποιημένα και παράνομα φυτοφάρμακα και σκευάσματα τα οποία κατασχέθηκαν. Οι δύο συλληφθέντες τα προμηθεύονταν από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια τα πωλουσαν σε αγρότες στη χώρα μας.

Πάντως, θα ακολουθήσει εργαστηριακός έλεγχος αυτών των σκευασμάτων καθώς και έλεγχος γνησιότητας των ετικετών και των συσκευασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, ενώ ήδη επιλαμβάνονται για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που έδρασαν τα όργανα της Οικονομικής Αστυνομίας καθώς και τα στελέχη των υπηρεσιών του Υπουργείου στη Θεσσαλονίκη. Ο Υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: “Θα είμαστε αμείλικτοι σε ό,τι αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι έλεγχοι παρά την κρίση που περνάμε θα παραμείνουν εντατικοί και εξονυχιστικοί”.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα