back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά η υποβολή των δηλώσεων εργοδοτών για το επίδομα των 800 ευρώ στους εργαζόμενους

Διαβάστε επίσης

Εντός των επομένων ωρών αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους εργοδότες στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Την άλλη εβδομάδα ενεργοποιείται για τους εργαζόμενους (supportemployees.yeka.gr), με χρονικό ορίζοντα υποβολής των δηλώσεων έως τις 31 του μήνα και καταβολής της ειδικής αποζημίωσης έως τις 10 Απριλίου.

Δεδομένου ότι προστέθηκαν 100 νέοι κωδικοί επιχειρήσεων στην λίστα των προς στήριξη κλάδων και επαγγελμάτων, εκτιμάται ότι οι ωφελούμενοι θα αγγίξουν ακόμη και το 1,8 εκατομμύριο.

Την οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ δικαιούνται:

Oι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη με διοικητική εντολή.

Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί, λόγω του κορονοϊού και οι επιχειρηματίες ανέστειλαν τη σύμβαση της εργασίας τους.

Εργαζόμενοι οι οποίοι, από την 1η Μαρτίου έως τις 20 Μαρτίου, απολύθηκαν από τις επιχειρήσεις και δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας

και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Κυρώσεις θα επιβληθούν σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε ψευδή δήλωση ή σε παράλειψη στοιχείων, στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρο της καταβολής αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Όπως επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, σε περίπτωση ψεύδους δηλώσεως επιβάλλεται κάθειρξη έως 10 έτη, ενώ ειδικά για τις επιχειρήσεις προβλέπεται απαγόρευση συμμετοχής στα μέτρα διευκόλυνσης και στήριξης που έχουν ανακοινωθεί.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα