back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελεύθερη πρόσβαση σε 800 έργα της Φρίντα Κάλο μέσα από πλατφόρμα της Google

Διαβάστε επίσης

«Τα πρόσωπα της Φρίντα» μία διαδικτυακή έκθεση προσιτή σε όλους βρίσκεται στην πλατφόρμα Google Arts & Culture και δίνει σε όλους μας τη δυνατότητα να μάθουμε περισσότερα για τα πολλά πρόσωπα της σημαντικής ζωγράφου του 20ου αιώνα, μέσα από τη ζωή, την τέχνη και την κληρονομιά της.

Στην πλατφόρμα, μεταξύ άλλων, ξεδιπλώνονται σκίτσα και προσχέδια έργων της, τα μηνύματα που έκρυβαν οι πίνακές της, η σχέση που είχε με το σώμα της, το σπίτι που μεγάλωσε – τωρινό μουσείο Φρίντα Κάλο -, τα χρώματα που χρησιμοποιούσε αλλά και κείμενά της.

«Ζωγραφίζω πορτραίτα του εαυτού μου γιατί είμαι συχνά μόνη και γιατί εγώ ξέρω τον εαυτό μου καλύτερα», Φ.Κ.

Η αντισυμβατική Φρίντα Κάλο (6 Ιουλίου 1907 – 13 Ιουλίου 1954), ήταν Μεξικανή ζωγράφος γνωστή για τα πορτραίτα της, κυρίως τις αυτοπροσωπογραφίες, αλλά και τους πίνακες που άντλησαν έμπνευση από τη φύση και την κουλτούρα του Μεξικό. Το έργο της εξερευνά θέματα ταυτότητας, φύλου, ταξικά, φυλετικά και μετα-αποικιοκρατικά με αυτοβιογραφικά στοιχεία και μία μίξη ρεαλισμού και φαντασίας. Καλλιτέχνις του σουρρεαλισμού ή του μαγικού ρεαλισμού, η Φρίντα πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της στο σπίτι της, γνωστό ως «La Casa Azul», το οποίο πλέον είναι μουσείο που φέρει το όνομά της (Frida Kahlo Museum). Στην παιδική ηλικία έπασχε από πολιομυελίτιδα, ασθένεια που δεν την εμπόδισε στην μαθητική της πορεία. Ένα ατύχημα στην ηλικία των 18 ετών όμως, της προκάλεσε κινητικά προβλήματα και πόνους. Κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας η Κάλο αποφάσισε να ασχοληθεί με το χόμπι που είχε από παιδί, την Τέχνη.

Βρείτε την έκθεση, εδώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα