back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Eurogroup: Χωρίς κοινή δήλωση – Την Πέμπτη οι αποφάσεις

Διαβάστε επίσης

Χωρίς κοινή δήλωση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μάριο Σεντένο θα ενημερώσει τους ηγέτες των 27 στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη, όταν και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις.

Τρία βασικά επιπλέον εργαλεία βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων, χωρίς να έχουν καθοριστεί οι λεπτομέρειες εφαρμογής τους. Η πιστοληπτική ECCL γραμμή του ESM και η χρήση της από τα κράτη μέλη αποτελεί βασικό θέμα της συζήτησης. Τα κράτη – μέλη θα μπορούν να ενισχυθούν με κεφάλαια της τάξης του 2% του ΑΕΠ τους.

Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων με δάνεια που έχουν την εγγύηση των 27 βρίσκεται επίσης στο τραπέζι των συζητήσεων. Επίσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επεξεργάζεται σχέδιο υποστήριξης της απασχόλησης.

Η πρόβλεψη των επιπτώσεων της διάδοσης του κορονοϊού
Αναφερόμενος στην πρόβλεψη των επιπτώσεων της διάδοσης του κορονοϊού, ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε: «Θα έχουμε σίγουρα ύφεση το 2020 και το ύψος της είναι συνδεδεμένο με τη διάρκεια της κρίσης. Δεν είναι ρεαλιστικό να έχουμε πρόβλεψη. Όταν έχουμε σοβαρή πρόβλεψη αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουμε και εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας. Κάνουμε σενάρια αλλά αυτά εξελίσσονται κάθε μέρα».

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα