back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Euroleague: Τηλεδιάσκεψη με σενάριο για Final 8

Διαβάστε επίσης

Η Euroleague και οι εκπρόσωποι των ομάδων έχουν κρίσιμη τηλεδιάσκεψη σήμερα για το μέλλον της διοργάνωσης, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά.

Η Euroleague έχει ανακοινώσει διακοπή έως τις 11 Απριλίου, αλλά  η ημερομηνία αυτή μοιάζει πολύ κοντινή για να επιστρέψουν οι παίκτες στην ενεργό δράση και είναι δεδομένο πως θα υπάρξει νέα παράταση για την επιστροφή στα παρκέ εάν αυτή γίνει ποτέ.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου υποστηρίζει ένθερμα την επιστροφή στη δράση, έστω κι αν αυτή χρειαστεί να γίνει μέσα στον Μάιο. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα πιθανά σενάρια είναι δύο: ή μπάσκετ μέχρι τα τέλη Ιουνίου ή σχέδιο για Final 8. Δηλαδή να γίνουν οι τελευταίες έξι αγωνιστικές της Regular Season που απομένουν και οι οχτώ πρώτοι να πάνε σε μια διοργάνωση ανάλογη με του Copa Del Ray στην Ισπανία.

Ένα τέτοιο σχέδιο δεν αποτελεί την πρώτη της επιλογή καθώς η επιθυμία της Euroleague είναι να γίνουν κανονικά όλοι οι αγώνες. Πάντως, όλα τα σενάρια θα παραμείνουν στον αέρα ακόμα και μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη επειδή δεν είναι καν στο χέρι της διοργανώτριας και των συλλόγων το τι μέλλει γενέσθαι. Η συνέχεια εξαρτάται κυρίως από την κάθε χώρα ξεχωριστά. Αν οι χώρες απαγορεύουν να γίνονται αγώνες, δεν θα μπορέσει να υπάρξει συνέχεια στη διοργάνωση.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα