back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Formula 1: Ελπίδες έναρξης στον Καναδά στις 14 Ιουνίου

Διαβάστε επίσης

Η πανδημία του κορονοϊού έχει νεκρώσει τον παγκόσμιο αθλητισμό, ανάμεσα τους και την Formula 1. Οι διοργανωτές του Γκραν Πρι του Καναδά δηλώνουν έτοιμοι για εκκίνηση, σε περίπτωση ύφεσης της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες.

Oι επτά πρώτοι αγώνες της σεζόν (Αυστραλία, Μπαχρέιν, Βιετνάμ, Κίνα, Ολλανδία, Ισπανία, Μονακό, Αζερμπαϊτζάν) αναβλήθηκαν, με εκείνον του Μόντε Κάρλο να ακυρώνεται οριστικά και να βγαίνει από το καλεντάρι του 2020. Η Formula 1 ελπίζει πως ίσως όμως η χρονιά εκκινήσει στον Καναδά στα μέσα Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή του Γκραν Πρι στο Μόντρεαλ, Φρανσουά Ντουμοντιέ, η απόφαση για τη διεξαγωγή ή μη του αγώνα θα παρθεί το αργότερο έως τις 11/12 Απριλίου. Υπάρχει η αισιοδοξία πως σε περίπτωση που το φαινόμενο της πανδημίας δείξει ύφεση τις επόμενες εβδομάδες, η Φόρμουλα 1 θα ξεκινήσει στην πίστα του Καναδά στις 14 Ιουνίου.

“Είμαστε σε καλύτερη θέση από το Μονακό και το Μπακού, διότι εκείνη χρησιμοποιούν τους δρόμους των πόλεων και πρέπει να δημιουργήσουν την πίστα. Εμείς έχουμε την πίστα. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά γνωρίζουμε ότι τα πράγματα αλλάζουν από τη μία ώρα στην άλλη και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αν η κατάσταση βελτιωθεί έως τις 11-12 Απριλίου, τότε θα τα έχουμε όλα έτοιμα σύμφωνα με το πρόγραμμα” ήταν οι δηλώσεις του Φρανσουά Ντουμοντιέ.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα