back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο ΙΣΑ καταδικάζει ατεκμηρίωτες απόψεις προσωπικής προβολής εν μέσω πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε, εν μέσω πανδημίας ,στην κοινή γνώμη και τον επιστημονικό κόσμο πρόσφατη ανάρτηση ιατρού  καρδιολόγου για τον COvid-19 ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση.  Συγκεκριμένα, “ ο ΙΣΑ πληροφορούμενος τη δημοσίευση – ανάρτηση συναδέλφου, ιατρού – καρδιολόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιθυμεί να δηλώσει κατηγορηματικά ότι καταδικάζει κάθε δημοσιοποίηση προσωπικών και ατεκμηρίωτων επιστημονικά απόψεων, που δημιουργούν ανασφάλεια στο ευρύ κοινό”.

Η προαναφερθείσα δημοσίευση όπως λέει, επιχειρεί να διαστρεβλώσει την επιστημονική αλήθεια και να υπονομεύσει το έργο της Πολιτείας και της Ειδικής Επιτροπής των Λοιμοξιωλόγων που έχει συσταθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

«Ως ιατρικό σώμα θα πρέπει να επιδείξουμε τη σοβαρότητα και σύνεση που αρμόζει στο κύρος του ιατρικού λειτουργήματος. Ο ΙΣΑ ασφαλώς αναγνωρίζει την ελευθερία της έκφρασης, αλλά, υπό τις παρούσες συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας, δεν θα ανεχτεί παρουσίες στα ΜΜΕ ή τη δημοσίευση με κάθε μέσο προσωπικών απόψεων, που εγείρουν την υπόνοια ότι γίνονται είτε κακόβουλα είτε για λόγους προσωπικής προβολής.  

Αποτελεί «γροθιά» στην ίδια την αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και ο ΙΣΑ με εντολή του Προέδρου του θα προβεί σε κάθε ενέργεια που απαιτείται σε ποινικό και πειθαρχικό επίπεδο» επισημαίνει η ανακοίνωση του ΙΣΑ.

 

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα