back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πομπέο: Η Κίνα μας κρύβει πληροφορίες για τον κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

Με την Κίνα τα έβαλε για άλλη μία φορά ο Μάικ Πομπέο. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, στην διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, σχολίασε πως η κυβέρνηση της Κίνας «αποκρύπτει από τον κόσμο πληροφορίες που χρειάζεται για να αποτρέψει την εξάπλωση της ασθένειας του κορoνοϊού».

«Η Κίνα δεν ανταλλάσσει πληροφορίες για την πανδημία στον βαθμό που οφείλει, υιοθετώντας μια στάση που αληθινά θέτει χιλιάδες ζωές σε κίνδυνο. Η ανησυχία μου είναι πως αυτή η συγκάλυψη, αυτή η παραπληροφόρηση στην οποία επιδίδεται το κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, στερεί από τον κόσμο την ενημέρωση που χρειάζεται για να αποτραπούν περαιτέρω κρούσματα ή να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», σχολίασε ο Πομπέο, που κατηγόρησε επίσης το Ιράν και τη Ρωσία ότι διεξάγουν «εκστρατεία παραπληροφόρησης» για την πανδημία.

«Η εκστρατεία παραπληροφόρησης από τη Ρωσία και το Ιράν καθώς από και την Κίνα συνεχίζεται. Υποστηρίζουν ότι ο ιός προήλθε από τον αμερικανικό στρατό, ότι πιθανόν η πανδημία άρχισε στην Ιταλία, λένε οτιδήποτε για να αποσείσουν τις ευθύνες τους», συνέχισε.

Παρά τις κατηγορίες του εναντίον της Κίνας, ο Πομπέο απέφυγε να επαναλάβει τους όρους «κινεζικός ιός» ή «ιός της Ουχάν», εκφράσεις που προκαλούν οργή στην κινεζική ηγεσία. «Θα έρθει η ώρα για την απόδοση ευθυνών», είπε ο Πομπέο, κρίνοντας πως σήμερα προέχει ο κόσμος να ξέρει «τι γίνεται στ’ αλήθεια».

«Αυτή είναι μια παγκόσμια κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη και χρειάζεται να εξασφαλίσουμε ότι κάθε χώρα σήμερα υιοθετεί τη διαφάνεια, μοιράζεται πληροφορίες για το τι γίνεται στ’ αλήθεια, ώστε η παγκόσμια κοινότητα, το παγκόσμιο σύστημα υγείας, η παγκόσμια κοινότητα των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τις μολυσματικές ασθένειες, να μπορέσει να αρχίσει να εργάζεται με ολιστικό τρόπο», είπε και διεμήνυσε πως στο μέλλον θα ληφθούν «πολύ σημαντικές αποφάσεις» για τον τρόπο που έχουν δομηθεί οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα