back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στις 10.000 οι αιτήσεις επιχειρήσεων για τις αποζημιώσεις των 800 ευρώ

Διαβάστε επίσης

Στις 10.000 ανήλθαν -σύμφωνα με πληροφορίες- σε λιγότερο από ένα 24ωρο, οι αιτήσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, για την ένταξη τους στο μέτρο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Στις περιπτώσεις επιχειρήσεων – εργοδοτών που πλήττονται σημαντικά, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εντύπων σε διαφορετικούς χρόνους και πάντα εντός του διαστήματος από 24 Μαρτίου έως και 20 Απριλίου, από τον ίδιο εργοδότη, τμηματικά με ξεχωριστές υποβολές, ανάλογα με την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας του προσωπικού.
Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει ξεχωριστή πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό και εφόσον δεν πρόκειται για επιστήμονες.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, την ερχόμενη εβδομάδα, θα τεθεί σε λειτουργία αντίστοιχη πλατφόρμα για τους εργαζόμενους.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται η λειτουργία της να ξεκινήσει από την 1η Απριλίου, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμπληρώσουν, τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού IBAN, αλλά και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη, η οποία πρέπει να προηγηθεί.

Οπως εκτιμάται, οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι καλύπτονται από τα ειδικά μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση, υπολογίζονται στο 1,7 εκατομμύριο.
Το κόστος των μέτρων για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, ανέρχεται στα 2 δις ευρώ, ενώ
Συνολικά, καλύπτονται 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί (το 60% των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα) και 550.000 επαγγελματίες.
Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα