back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τραγωδία στην Ισπανία, 738 νεκροί σε μία ημέρα από τον COvid-19

Διαβάστε επίσης

Στην Ισπανία ο αριθμός των νεκρών από το νέο κορονοϊό υπερέβη αυτόν της Κίνας με τα θύματα στη χώρα να φθάνουν τα 3.434. Τα κρούσματα ανήλθαν σε 47.610, με 3.166 πολίτες να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη τη χώρα.

Πλέον, η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα σε αριθμό θυμάτων, μετά την Ιταλία. Όπως αναφέρει η El Pais, εξετάζεται, με άγνωστο χρονικό ορίζοντα πλέον, η παράταση της κατάστασης συναγερμού που έχει κηρυχθεί στη χώρα. Θετική στον κορονοϊό η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κάρμεν Κάλβο

θετική στον κορονοϊό η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης

Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Κάρμεν Κάλβο υποβλήθηκε σε νέα εξέταση την Τρίτη. Σε ένα πρώτο τεστ βρέθηκε αρνητική, όμως χρειάστηκε να επαναληφθεί η εξέταση επειδή τα αποτελέσματα του επόμενου δεν ήταν σαφή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κάλβο, που είναι 63 ετών, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό είναι όμως σε καλή κατάσταση και λαμβάνει θεραπεία.

Η Ισπανία ζήτησε από το ΝΑΤΟ κιτ διαγνωστικών εξετάσεων, αναπνευστήρες και προστατευτικό εξοπλισμό

Ο ισπανικός στρατός ζήτησε από τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ κιτ διαγνωστικών εξετάσεων για τον νέο κορονοϊό, αναπνευστήρες και προστατευτικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο της παροχής διεθνούς βοήθειας της Συμμαχίας, είπε σήμερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Μιγκέλ Βιλαρόγια.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η Ισπανία κατέθεσε το αίτημα αυτό στο ΝΑΤΟ, το οποίο μπορεί να το διαβιβάσει στις ένοπλες δυνάμεις των κρατών μελών του. Η βοήθεια θα μπορεί να διανεμηθεί σε πολίτες, είπε σε δημοσιογράφους ο ίδιος.

Ιταλία: Επιβραδύνεται η αύξηση των κρουσμάτων – Παραμένει υψηλός ο αριθμός των νεκρών

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 74.386 Οι νεκροί έφτασαν τους 7.503. Παράλληλα, 9.362 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 69.176 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 6.820 άνθρωποι ενώ 8.326 είχαν ιαθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 683 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.210 νέα κρούσματα. 1.036 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 3.489 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 23.112 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 30.920 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 32.346 και οι νεκροί 4.474 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 10.054 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.077. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 6.442 , με 258 νεκρούς.

Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, σημειώνεται σχετική μείωση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, αλλά παραμένει υψηλός ο αριθμός των νεκρών.

Γαλλία

Την ίδια ώρα στη Γαλλία ο  αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού είναι πολύ ψηλότερος από τον επίσημο, ημερήσιο απολογισμό της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει μόνο όσους πεθαίνουν στα νοσοκομεία και όχι αυτούς που πεθαίνουν στο σπίτι τους ή σε οίκους ευγηρίας, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ομοσπονδίας νοσοκομείων.

«Γνωρίζουμε μόνο τα στοιχεία που παρέχονται από τα νοσοκομεία… Η αύξηση στα επίσημα στοιχεία είναι ήδη μεγάλη, αλλά οι απόλυτοι αριθμοί χωρίς αμφιβολία θα είναι ουσιαστικά πολύ υψηλότεροι εάν προσθέσουμε αυτό που συμβαίνει στους οίκους ευγηρίας καθώς και τους ανθρώπους που πεθαίνουν στο σπίτι τους», δήλωσε ο Φρεντερίκ Βαλτού, πρόεδρος της ομοσπονδίας νοσοκομείων της Γαλλίας, στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Τουρκία: Εκατοντάδες συλλήψεις για «προκλητικές» αναρτήσεις

Η Τουρκία συνέλαβε 410 ανθρώπους, επειδή έκαναν «προκλητικές» αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την επιδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού  έκανε γνωστό ότι σχεδόν 2.000 λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τακτοποιήθηκαν να ανεβάζουν προκλητικές αναρτήσεις σχετικά με την επιδημία, με αποτέλεσμα 410 άνθρωποι να τεθούν υπό κράτηση «για απόπειρα πρόκλησης αναταραχής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, που δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες, οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς συνδέονται με εξτρεμιστικές οργανώσεις. Ορισμένες τις συλλήψεις έγιναν για να αναρτήσεις που έδειχναν νεαρούς να χλευάζουν ηλικιωμένους που βγήκαν έξω, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού. Τέτοιες αναρτήσεις προκαλούν την οργή της κοινής γνώμης στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται, ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού στη χώρα ανέρχεται σε 1.872. Ενώ 44 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Η Τουρκία έκλεισε σχολεία, καφετέριες και μπαρ, απαγόρευσε τις μαζικές προσευχές, ακύρωσε αθλητικούς αγώνες και ανέστειλε πτήσεις. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επαίνεσε τους Τούρκους, επειδή συμμορφώνονται με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που επιβλήθηκαν για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της νόσου και σημείωσε ότι αυστηρότερα μέτρα, όπως η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, ενδέχεται να μην χρειαστούν.

Ο Σοϊλού σημείωσε ότι αφότου επιβλήθηκαν οι περιορισμοί, ο αριθμός των επιβατών των λεωφορείων εντός των πόλεων κατέγραψε πτώση 83% και η κυκλοφορία στους δρόμους σε 15 μεγάλες πόλεις μειώθηκε κατά 65%. «Έως τώρα, οι πολίτες μας συμμορφώνονται, στον ύψιστο βαθμό, με όλα τα μέτρα που επιβλήθηκαν. Αυτό είναι καλό για εμάς», τόνισε ο Σοϊλού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV 24. «Όσο οι πολίτες μας τηρούν από μόνοι τους τους έκτακτους κανονισμούς, ίσως να μην καταστεί αναγκαία, προς το παρόν, η λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Το Ιράν προειδοποιεί για δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού

Το Ιράν ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπο με ένα δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού, προειδοποίησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπιέι, καθώς ορισμένοι Ιρανοί αγνόησαν τις οδηγίες που εξέδωσαν οι υγειονομικές αρχές για την αναχαίτιση της επιδημίας.

«Δυστυχώς, ορισμένοι Ιρανοί αγνόησαν τις οδηγίες από το υπουργείο Υγείας και ταξίδεψαν κατά τη διάρκεια των διακοπών της (ιρανικής) Πρωτοχρονιάς… Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού», είπε ο Ραμπιέι. «Όλα τα ταξίδια μεταξύ των πόλεων απαγορεύονται και οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

Το Ιράν μετρά συνολικά 27.017 κρούσματα του νέου κορονοϊού από την αρχή της επιδημίας και 2.077 θανάτους.

Πορτογαλία

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των κρουσμάτων λόγω του κορονοϊού και στην Πορτογαλία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλέον ανέρχονται σε 2,995 αυξημένα κατά 633 σε ένα μόλις 24ωρο ενώ 24 είναι συνολικά οι θάνατοι στη χώρα.

Βέλγιο

Εξακόσια εξήντα οκτώ είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Βέλγιο, ενώ συνολικά φθάνουν τα 4,937 σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Εκατόν εβδομήντα οκτώ  άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Βόρεια Μακεδονία: Τρίτος θάνατος – 177 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Το τρίτο θύμα του κορονοϊού στη Βόρεια Μακεδονία είναι μία γυναίκα 66 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Σκοπίων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Τις προηγούμενες ημέρες δύο ακόμη άνθρωποι, μία γυναίκα 57 ετών και ένας άνδρας 63 ετών έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του Covid-19. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βόρεια Μακεδονία ανήλθε σε 177, καθώς σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν 29 νέα κρούσματα.

Ρωσία

Αναβάλλεται προς το παρόν λόγω της κρίσης του κορονοϊού η ψηφοφορία στη Ρωσική Βουλή για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, που θα επέτρεπε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ξαναθέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024 και να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036.

Ηνωμένο Βασίλειο

Μέτρα ενίσχυσης των αυτοαπασχολούμενων θα ανακοινώσει «τις επόμενες μέρες» ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σουνάκ. Πρόκειται για την «απάντηση» της βρετανικής κυβέρνησης καθώς στη σημερινή συζήτηση στο κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον δέχθηκε δριμεία κριτική από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για παντελή έλλειψη σχεδιασμού για την οικονομική ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων.

Κλείνει το αεροδρόμιο City του Λονδίνου έως τα τέλη Απριλίου

Το αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου θα αναστείλει όλες τις εμπορικές και ιδιωτικές πτήσεις από σήμερα το βράδυ έως τα τέλη Απριλίου, μετά τις οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης ότι οι πολίτες πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και να σταματήσουν τα ταξίδια εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

«Σε αυτήν την ραγδαίως εξελισσόμενη και πρωτόγνωρη κατάσταση, πιστεύουμε ότι αυτό είναι το πιο υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για την ασφάλεια και την ευημερία του προσωπικού μας, των επιβατών και όλων όσοι έχουν σχέση με το αεροδρόμιο», τονίζεται σε ανακοίνωση.

Η Νέα Υόρκη κλείνει δρόμους για να καταστείλει την επιδημία

Η πόλη της Νέας Υόρκης θα αρχίσει να κλείνει δρόμους για την κυκλοφορία και θα απαγορεύσει τα αθλήματα που απαιτούν στενή επαφή στα πάρκα, στη μάχη της εναντίον του νέου κορονοϊού, έγινε σήμερα γνωστό από τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Ο Κουόμο επισήμανε ότι το κλείσιμο των δρόμων αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα και διευκρίνισε ότι αθλήματα, όπως το μπέιζμπολ, θα απαγορευτούν από τα πάρκα της πόλης, αρχικά σε εθελοντική βάση, εφόσον συμμορφωθούν οι πολίτες. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει δεκαπλάσια κρούσματα του νέου κορονοϊού σε σύγκριση με την επόμενη πληγείσα πολιτεία, το Νιου Τζέρσι, με απολογισμό 30.811 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 285 θανάτους.

Αίγυπτος: 442 κρούσματα – 21 νεκροί

Ένας ακόμη θάνατος από κορονοϊό καταγράφηκε στην Αίγυπτο, ανεβάζοντας τα συνολικά θύματα στη χώρα στα 21. Παράλληλα, καταγράφηκαν 40 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό τους στις 442 περιπτώσεις.

«Μείνετε στο σπίτι», καλεί τους Αιγυπτίους συμπατριώτες της η Υπουργός Υγείας της χώρας Χάλα Ζάγιεντ, τονίζοντας ότι οι μεγάλες προσπάθειες των αρχών γίνονται και με την νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο να μην φτάσουν τα 1.000 κρούσματα σύντομα αλλά όσο το δυνατόν αργότερα.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα