back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκκληση της Red Umbrella Athens για στήριξη των εργαζομένων στο σεξ

Διαβάστε επίσης

O Πρωτοβάθμιος Φορέας Πρόληψης και Ενδυνάμωσης εργαζόμενων στο σεξ «Red Umbrella Αthens»  δημιούργησε ένα ταμείο αλληλοβοήθειας και στήριξης για εργαζομένους στο σεξ, μέσω crowdfunding που θα διαρκέσει έως και τις 30 Απριλίου.

Στη χώρα μας, αν και η εργασία στο σεξ είναι νόμιμη, οι εργαζόμενοι/ες δεν έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα και δεν μπορούν να εργαστούν σε συνθήκες καραντίνας, με αποτέλεσμα να μην έχουν χρήματα για στέγη, τροφή και ιατρική φροντίδα.

Με τη προσφορά σας, θα μπορέσει η οργάνωση να εξασφαλίσει στους ευάλωτους συνανθρώπους μας τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και βασικά έξοδα διαβίωσης.

«Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στο σεξ, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βιοπορισμού» αναφέρει η Άννα Κουρουπού, διευθύντρια του Red Umbrella Athens (RUA) δεν έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», λέγοντας χαρακτηριστικά, ας μην  αποφασίσουν για άλλη μία φορά οι διακρίσεις ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει».

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ανεστάλη μεταξύ άλλων η άσκηση του επαγγέλματος των εργαζομενων στο sex λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μάλιστα ο ΚΑΔ (κωδικός αριθμός δραστηριότητας) 96091912 (υπηρεσίες ιεροδούλου) έχει συμπεριληφθεί σε εκείνους τους κλάδους που δικαιούνται ενίσχυσης ως άμεσα πληττόμενοι. Δυστυχώς όμως σχεδόν κανένας εργαζόμενος/η στο sex θα μπορέσει να το εισπράξει καθώς οι αντιφατικότητες του Ν 2734/99 ουσιαστικά εδώ και χρόνια έχουν εμμέσως ποινικοποιήσει την εργασία στο sex.

Ελάχιστα σπίτια λειτουργούν νομίμως σε πανελλαδικό επίπεδο με αποτέλεσμα ελάχιστοι αντιστοίχως εργαζόμενοι να έχουν καταφέρει να καταχωρηθούν στην εφορία με το συγκεκριμένο ΚΑΔ, ακόμα κι αν φέρουν την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Εξ, άλλου πάγιο αίτημα του κλάδου είναι η αναθεώρηση  αυτού του νόμου και η αναγνώριση της  εργασίας στο sex ως μια νόμιμη εργασία

Για να συμβάλετε κι εσείς στο ταμείο, κάντε κλικ εδώ.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα