back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Λαϊάνα Μπαντιέν από αθλήτρια του μπάσκετ νοσηλεύτρια στη μάχη κατά του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Η 35χρονη Λαϊάνα Μπαντιάν, πρώην αθλήτρια μπάσκετ, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης στα γαλλικά νοσοκομεία απέναντι στον κορονοϊό και αποτελεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της “Equipe”.

Η L’ Equipe αφιερώνει το σημερινό της πρώτο θέμα στους ήρωες των ημερών, που εργάζονται ασταμάτητα για να σώσουν ζωές από τον κορονοϊό στα νοσοκομεία της Γαλλίας.

Η Λαϊνά Μπαντιάν έπαιζε μπάσκετ μέχρι τα 24 όταν αποφάσισε να το εγκαταλείψει, αλλάζοντας τη ζωή της και πλέον εργάζεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ως νοσηλεύτρια.Έπαιξε στη Βαλενσιέν, τη Σαλ και την Περπινιάν, με την οποία κατέκτησε και Πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας.

Είναι αδερφή του Παπέ Μπαντιάν, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το 2016, έχοντας αγωνιστεί στη EuroLeague με τη Ροάν, αλλά και στο Eurobasket toy 2007 με την εθνική Γαλλίας.

«Ο κόσμος πρέπει να ακούσει τις οδηγίες. Αυτό που συμβαίνει είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να πειθαρχήσουν όλοι. Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν πως ο περιορισμός δεν είναι πολιτική απόφαση κατά της ελευθερίας τους. Είναι μια παράκληση δική μας, των εργαζόμενων στον χώρο της υγείας, προκειμένου να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε», ήταν το μήνυμα που έστειλε η Μπαντιάν.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα