back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πτώση 80% του τζίρου στα περίπτερα – Κλείνουν το ένα μετά το άλλο

Διαβάστε επίσης

Κάθετη πτώση καταγράφεται στα περίπτερα της Αθήνας μετά τα μέτρα αποτροπής για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Τη ραγδαία αυτή πτώση επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στον Αθήνα 984 ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής, Γιώργος Δούκας, ο οποίος κάνει λόγο για πτώση 80% του τζίρου.

Επεσήμανε, ότι τα μόνα προϊόντα που ουσιαστικά αυξάνουν τον τζίρο είναι τα αντισηπτικά, τα υγρά μαντηλάκια και τα καπνικά είδη, ενώ οι εφημερίδες, για τις οποίες γίνεται λόγος μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετηθούν και σε Super Market, καταγράφουν τις περισσότερες πωλήσεις τις Κυριακές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα στοιχεία του Συνδικάτου, ένα περίπτερο που απέφερε στον ιδιοκτήτη του ημερήσιο τζίρο της τάξης των 1500 ευρώ, τώρα το νούμερο αυτό μειώνεται στα 300 με 400 ευρώ.

Τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί, αφού όπως αναφέρει ο κ. Δούκας, έχει ήδη κλείσει το 30% των περιπτέρων στην Αττική, νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.
Ακόμα και τα περίπτερα που βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία, λόγω της διακοπής των επισκεπτηρίων, έχουν χάσει τους πελάτες που είχαν.

Όσον αφορά στη συζήτηση γύρω από την ένταξη ή μη των περιπτέρων στα οικονομικά μέτρα, σύμφωνα με το Συνδικάτο και τον κ. Δούκα, το Υπουργείο Οικονομικών συζητάει την ένταξη τους μέσα στον Απρίλιο.

«Να δώσει η κυβέρνηση βοήθεια στο δικό μας κλάδο. Το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά, τα προβλήματα μας είναι γνωστά. Τα ξέρουν και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής, κ. Γιώργος Δούκας.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα