back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καλύτερη η εικόνα σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Διαβάστε επίσης

Βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες παρουσιάζεται η εικόνα σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία σχετικά με τις ελλείψεις που υπήρξαν σε οινόπνευμα, αντισηπτικά και μάσκες.

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις καταγράφονται στην αγορά φαινόμενα αισχροκέρδειας με τις απλές πάνινες μάσκες (που θεωρούνται ακόμη και σήμερα δυσεύρετες) να πωλούνται 3 ευρώ ανά τεμάχιο, οι πάνινες μάσκες που πλένονται και σιδερώνονται από 9 ευρώ -11 ευρώ η μια, το καθαρό μικρή συσκευασίας οινόπνευμα στα 8,50 ευρώ και η αλκοολούχος λοσιόν (οινόπνευμα στους 70 βαθμούς με σύνθεση γλυκερίνης) κοντά στα 3,50 ευρώ, όπως αντίστοιχα το φωτιστικό οινόπνευμα, τα αντισηπτικά μαντηλάκια στα 3,5 ευρώ.

Έτσι, λοιπόν, σε ορισμένα σούπερ μάρκετ υπάρχουν αντισηπτικά μαντηλάκια και καθαρό οινόπνευμα, με την διαφορά ωστόσο ότι θα πρέπει να τα ζητήσεις στο ταμείο καθώς δεν είναι στα ράφια. Οι ταμίες των σούπερ μάρκετ, λόγω της προμήθειας μικρών ποσοτήτων, διαθέτουν από ένα τεμάχιο για κάθε είδος στον καταναλωτή.

Αντίστοιχη εικόνα παρατηρείται και στα σούπερ μάρκετ που έχουν φωτιστικό οινόπνευμα ή αντισηπτικά μαντηλάκια.

Τέλος, και στα φαρμακεία παρατηρείται η ίδια εικόνα, με τους φαρμακοποιούς να διαθέτουν οινόπνευμα και μάσκες αυστηρά από ένα τεμάχιο.

Οι καταναλωτές καταδικάζουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και ζητούν να ομαλοποιηθεί άμεσα η κατάσταση στην αγορά τονίζοντας ότι οι ελλείψεις έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές στα αντισηπτικά είδη, στις μάσκες και στο οινόπνευμα.

Σημεία των καιρών

Ακόμα και οι προσφορές στα περιοδικά, αλλάζουν λόγω κορονοϊού. Έτσι αντί βιβλία και CD έχουμε μάσκες και αντισηπτικά μαντηλάκια.


Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα