back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Η Μπαρτσελόνα προχώρησε σε περικοπές μισθών ύψους 70%

Διαβάστε επίσης

Η Μπαρτσελόνα δεν συμφώνησε με παίκτες και υπαλληλικό προσωπικό και ανακοίνωσε ότι λόγω κορονοϊού προχωρεί σε μειώσεις μισθών, βάζοντάς τους σε καθεστώς προσωρινής απασχόλησης.

Εδώ και μέρες ήταν γνωστό πως η Μπαρτσελόνα προτίθεται να προχωρήσει σε περικοπές μισθών, για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές απώλειες που συνδέονται με τον κορονοϊό. Η διοίκηση των “μπλαουγκράνα” είχε ξεκινήσει μάλιστα διαπραγματεύσεις με τους αρχηγούς, στην προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία που θα συμφέρει και τις δύο πλευρές.

Το βράδυ της Πέμπτης η Μπαρτσελόνα δεν συμφώνησε με παίκτες και υπαλληλικό προσωπικό και ανακοίνωσε ότι λόγω κορονοϊού προχωρεί σε μειώσεις μισθών, βάζοντάς τους σε καθεστώς προσωρινής απασχόλησης (ERTE). Στην ανακοίνωσή της η ομάδα της Βαρκελώνης απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες.

Σύμφωνα πάντως με κορυφαία ισπανικά ΜΜΕ, η πρόταση είναι να μην πληρώνει το 70% των μισθών όσο διαρκεί η κρίση. Από τις 13 Μαρτίου μέχρι να επιστρέψει η ομάδα στις υποχρεώσεις της.

Το επίκεντρο των περικοπών πλήττει την πρώτη ομάδα, αλλά θα επηρεάσει επί της ουσίας όλους τους υπαλλήλους. Τονίζεται, ακόμα ότι δίνεται ένα περιθώριο πέντε ημερών για διαπραγματεύσεις, διαφορετικά ο σύλλογος θα προχωρήσει οριστικά στις περικοπές. Η διοίκηση της ομάδας ξεκαθάρισε ότι θα ενημερώσει για την απόφασή της και το τοπικό συμβούλιο της Καταλονίας.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα