back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση της Ε.Ε. για τις ενταξιακές συνομιλίες με Αλβανία και Β. Μακεδονία

Διαβάστε επίσης

Την απόφαση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία χαιρετίζουν οι ΗΠΑ. Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο χώρες κάνουν το επόμενο τους βήμα στη πορεία τους προς τη Δύση και η Ουάσιγκτον προσβλέπει στην εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης που έχει μαζί τους.

«Η απόφαση αυτή εδραιώνει περαιτέρω το μέλλον της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Υπογραμμίζει επίσης, τη σημασία της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών που επιτρέπει στη Βόρεια Μακεδονία να προχωρήσει προς την υλοποίηση των ευρωπαϊκών και διατλαντικών της στόχων» σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωσή του. Τονίζει ακόμη πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν ένας σταθερός εταίρος, «καθώς οι δύο κυβερνήσεις υιοθετούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση του κράτους δικαίου, την περαιτέρω καταπολέμηση της διαφθοράς, την ανάπτυξη των οικονομιών τους και την ενίσχυση της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος».

Τέλος, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι οι δύο χώρες πρέπει να παραμείνουν αφοσιωμένες στις αντίστοιχες μεταρρυθμιστικές τους ατζέντες και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις προσπάθειές τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα