back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τραμπ προς Ford και General Motors: “Κατασκευάστε αναπνευστήρες αμέσως”

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα, με ένα οργισμένο tweet, τις αυτοκινητοβιομηχανίες Ford και General Motors να ξεκινήσουν «αμέσως» την κατασκευή αναπνευστήρων για να ανταποκριθεί η χώρα στην επιδημία του νέου κορονοϊού.

«Η General Motors ΠΡΕΠΕΙ αμέσως να ανοίξει το εργοστάσιό της, που έχει βλακωδώς εγκαταλείψει στο Λορντστάουν του Οχάιο κι άλλο ένα εργοστάσιο και να ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ ΤΩΡΑ!!!!!!» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.

«FORD, ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕΣ!!!!!!!» συμπλήρωσε.

 

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Λευκός Οίκος ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τη σύσταση ενός κοινού φορέα μεταξύ της General Motors και της Ventec Life Systems, που θα επέτρεπε την παραγωγή περίπου 80.000 αναπνευστήρων.

Η ανακοίνωση, εντούτοις, ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον φόβο του κόστους αυτής της επιχείρησης, που εκτιμήθηκε σε 1 και πλέον δισεκατομμύριο δολάρια.

«Θα αγοράσουμε πολλούς αναπνευστήρες (…). Τα ονόματα και οι αριθμοί θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα» επισήμανε σε ένα άλλο tweet ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Το ανυπόμονο τουίτ του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του, χθες το βράδυ, στο Fox News, όπου επιχείρησε να μειώσει την ανάγκη για τεχνητούς αναπνευστήρες.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη για 40.000 ή 30.000 αναπνευστήρες» υπογράμμισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα