back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ν. Χαρδαλιάς: Τέλος οι πτήσεις από Ολλανδία και Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα

Διαβάστε επίσης

 

Από αύριο στις 3 το πρωί μέχρι και τις 15 Απριλίου διακόπτονται οι πτήσεις από Ολλανδία και Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Ν. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι “όσοι θέλουν να επιστρέψουν τώρα στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι δυνατόν. Γενικός επαναπατρισμός δεν γίνεται, όσο κι αν φωνάζουν κάποιοι ή επιμένουν να μη δείχνουν αποδεικτικά στοιχεία για την ανάγκη της επιστροφής επικαλούμενοι προσωπικά δεδομένα. Επιστροφές πολιτών γίνονται μόνο για όσους έχουν ειδικό λόγο:

* όσοι έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης και έγκυες με την επίδειξη υγειονομικού εγγράφου ή συνταγής

* άτομα που δεν έχουν που να μείνουν λόγω διακοπής της μίσθωσης με αποδεικτικό στοιχείο

* όσοι είναι εγκλωβισμένοι με πτήσεις τράνζιτ με την επίδειξη του εισιτηρίου της πρώτης θέσης.

Ο κ. Ν. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην πολυκοσμία που παρατηρήθηκε σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας στις λαϊκές αγορές όπου δεν τηρούνταν πιστά τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις.

Από τη Δευτέρα, είπε, με την πρώτη αναφορά που θα γίνεται η λαϊκή αγορά θα κλείνει ενώ αν υπάρξουν περισσότερες αναφορές από τα ελεγκτικά όργανα, θα υπάρξουν πολύ αυστηρότερα μέτρα.

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς τόνισε ότι μέσα σε πέντε  ημέρες λειτουργίας της ιστοσελίδας για την εθελοντική προσφορά στο σύστημα υγείας περισσότεροι από 10.000 Έλληνες δήλωσαν το παρόν. Οι εθελοντές θα κατανεμηθούν ανά ειδικότητα και θα αποσταλούν στις υγειονομικές περιφέρειες προκειμένου να κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα.

Ν. Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα