back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Ξάνθης φοιτητές που επέστρεψαν από την Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Σε ξενοδοχείο της Ξάνθης που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και εκτός αστικού ιστού, φιλοξενείται η μια ομάδα φοιτητών που έφτασε χθες το βράδυ από την Κωνσταντινούπολη.

Το σύνολο των φοιτητών, με καταγωγή από την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, αφίχθησαν στην Ελλάδα σε δυο ομάδες και κατά είσοδο τους στο συνοριακό φυλάκιο των Κήπων τους παρέλαβαν λεωφορεία του ΚΤΕΛ Έβρου προκειμένου να τους μεταφέρουν στην Ξάνθη και ορισμένους στην Αλεξανδρούπολη.

Στο ξενοδοχείο της Ξάνθης, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τους πρώτους φοιτητές υποδέθηκε από την Τουρκία ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος τους καλωσόρισε στην πατρίδα και τους εξήγησε ότι η παραμονή τους στο ξενοδοχείο είναι πολύ σημαντική για την υγεία τόσο των ίδιων όσο και όλων των κατοίκων της περιοχής, ενώ τους συνέστησε να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.

Νωρίτερα, την επιχείρηση επιστροφής του συνόλου των 90 φοιτητών μέσω του συνοριακού σταθμού των Κήπων συντόνισαν ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βενετίδης, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Λουκάς Γεωργίου και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ Κώστας Χουβαρδάς.

Όλοι οι φοιτητές σήμερα το πρωί θα εξεταστούν, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, από κλιμάκιο γιατρών του ΕΟΔΥ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα