back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Θετικό κρούσμα κορονοϊού σε δομή αστέγων στον Πειραιά

Διαβάστε επίσης

 

Θετικός στον ιό Covid- 19 βρέθηκε άνδρας, ο οποίος διέμενε σε δομή Ημέρας Αστέγων στον Πειραιά.

Ο άνδρας βρέθηκε θετικός μετά από δειγματοληψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σε όλους τους τροφίμους και το προσωπικό, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής και η κλινική του εικόνα είναι καλή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση :

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει να επισημαίνει τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης ασθενών με COVID 19 σε χώρους διαμονής πολλών ατόμων, όπως είναι τα κέντρα αποκατάστασης, οι δομές αστέγων, οι δομές για ηλικιωμένους ή οι δομές χρόνιων πασχόντων ώστε να ελεγχθεί η διασπορά της νόσου και να προστατευθούν οι συνάνθρωποι μας που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενημερώθηκε από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για ασθενή με λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό ο οποίος διαμένει σε δομή αστέγων που φιλοξενεί 130 άτομα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν στη δομή και πραγματοποίησαν δειγματοληψία από όλους τους ωφελούμενους αστέγους καθώς και από το προσωπικό.

Από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δόθηκαν οδηγίες για τη διαχείριση των στενών επαφών αλλά κυρίως των ατόμων υψηλού κινδύνου καθώς και για τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.

 

Ελ. Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα