back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βρέφος που είχε μολυνθεί υπέκυψε στις ΗΠΑ – Πρώτος θάνατος στη Νέα Ζηλανδία

Διαβάστε επίσης

Οι υγειονομικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο που οφείλεται στον κορονοϊό, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης αυξήθηκε κατά 63 για να φθάσει τα 514 συνολικά, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του τμήματος δημόσιας υγείας στο υπουργείο Υγείας Άσλεϊ Μπλούμφιλντ.

Κατά τον Μπλούμφιλντ, υπέκυψε μια ασθενής περίπου 70 ετών, που αρχικά είχε διαγνωστεί πως είχε γρίπη.

Ιαπωνία: Το Τόκιο επιβεβαίωσε 68 νέα κρούσματα

Το Τόκιο επιβεβαίωσε 68 νέα κρούσματα του κορονοϊού, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ ημερήσιας αύξησης, μετέδωσε σήμερα το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο αριθμός των ανθρώπων στην Ιαπωνία που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό ξεπέρασε έτσι τους 1.700, με τους θανάτους να φθάνουν τους 55 έως σήμερα το πρωί, εξαιρουμένων αυτών σε κρουαζιερόπλοιο που τέθηκε σε καραντίνα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το NHK.

Η κυβερνήτις του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε έχει ζητήσει από τους δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών να αποφύγουν τις άσκοπες και μη επείγουσες μετακινήσεις έως τη 12η Απριλίου και ιδιαίτερα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τρεις νέοι θάνατοι, 115 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Παναμά

Το παναμαϊκό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι επιβεβαιώθηκαν 115 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό και ότι άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα της κεντρικής Αμερικής που δοκιμάζεται πιο σκληρά αυξήθηκε έτσι σε 901, ενώ τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού στον Παναμά έφθασαν πλέον τα 17.

Ταϊλάνδη: Οι αρχές ανακοίνωσαν 143 νέα κρούσματα και έναν ακόμη θάνατο ασθενούς

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε 143 νέα κρούσματα του κορονοϊού, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 1.388, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού κέντρου για τη διαχείριση της COVID-19 (CCSA), δημοσιοποιώντας τον νεότερο ημερήσιο απολογισμό.

Η χώρα κατέγραψε επίσης έναν νέο θάνατο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας να φθάνει έτσι τους 7.

Οι αρχές της χώρας επέβαλαν μέτρα αποκλεισμού στις νότιες επαρχίες Πατάνι, Γιάλα και Ναρατιβάτ, ενώ οι αρχές στο νησί Πουκέτ έχουν ζητήσει από τον κόσμο να μένει στα σπίτια του από τις 8 μ.μ. έως τις 3 π.μ. επιβάλλοντας αυτόν τον νέο περιορισμό για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, η Καμπότζη ανακοίνωσε ένα νέο κρούσμα σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό στους 103.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανακοίνωσε προχθές, Παρασκευή, ότι αναστέλλει την ισχύ των θεωρήσεων διαβατηρίου που θα επέτρεπαν την άφιξη ξένων υπηκόων για έναν μήνα, από τα μεσάνυκτα της 30ής Μαρτίου, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

5 νέοι θάνατοι, 45 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως κατέγραψε 45 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αριθμό μειωμένο ελαφρά σε σύγκριση με αυτόν που καταγραφόταν την προηγουμένη, με όλες πλην μιας τις περιπτώσεις να είναι ταξιδιώτες που έφθασαν την κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Συνολικά 3.300 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, καθώς ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου διαπιστώθηκαν πέντε νέοι θάνατοι, όλοι στην επαρχία Χουμπέι, στην καρδιά της Κίνας, στην πρωτεύουσα της οποίας Ουχάν εξακριβώθηκε ότι ο SARS-CoV-2 μόλυνε άνθρωπο για πρώτη φορά στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019.

Στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου είχαν μολυνθεί από τον ιό 81.439 άνθρωποι, βάσει της καταμέτρησης της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας.

Η Κίνα λέει ότι τα «εισαγόμενα» κρούσματα αυξάνουν τον κίνδυνο για νέο κύκλο μολύνσεων

Ο αυξανόμενος αριθμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων στην Κίνα ενισχύει τις πιθανότητες η χώρα να βιώσει ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας υγείας της χώρας.

«Η Κίνα ήδη έχει συνολικά 693 κρούσματα που προήλθαν από το εξωτερικό, το οποίο σημαίνει ότι η πιθανότητα ενός νέου κύκλου μολύνσεων παραμένει σχετικά υψηλή», δήλωσε ο Μι Φενγκ, εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Χθες, η Κίνα ανακοίνωσε 45 νέα κρούσματα κορονοϊού, τα οποία, με εξαίρεση ενός, αφορούσαν ασθενείς που διαγνώστηκαν αφού εισήλθαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Η Νότια Κορέα θα επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα για όποιον έρχεται από το εξωτερικό

Όποιος φθάνει στη Νότια Κορέα από το εξωτερικό, σύντομα θα καλείται να μπει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας.

Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε έως χθες 105 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 9.583, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (KCDC).

Από τα νέα περιστατικά, τα 41 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό –40 πολίτες της Νότιας Κορέας και έναν αλλοδαπό– σύμφωνα με τα KCDC.

Η νέα υποχρεωτική απομόνωση για όλους τους αφιχθέντες από το εξωτερικό θα τεθεί σε ισχύ την 1η Απριλίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τσουνγκ Σιε-κιούν σε κυβερνητική σύσκεψη. Το μέτρο θα ισχύει και για τους πολίτες της Νότιας Κορέας.

Ιράν: Ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 2.640

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στο Ιράν έχει φθάσει τους 2.640 και εκείνος των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί τους 38.309, σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση στο Twitter αξιωματούχου του υπουργείου Υγείας.

«Το προηγούμενο 24ωρο είχαμε 123 θανάτους και 2.901 μολύνσεις, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάσει τους 38.309», έγραψε στο Twitter ο Αλιρεζά Βαχαμπζαντέχ, σύμβουλος του υπουργού Υγείας του Ιράν. «12.931 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον ιό έχουν αναρρώσει.»

Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 2.000 στις ΗΠΑ 

Ο αριθμός των νεκρών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 2.000 χθες Σάββατο, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης παρουσίασε αλματώδη αύξηση στα 120.000 και πλέον, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι από αυτή την εβδομάδα η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης στον πλανήτη (121.117). Ο αριθμός των νεκρών (2.010) έχει διπλασιαστεί από την Τετάρτη, όταν έσπασε το φράγμα των 1.000.

Βρέφος που είχε μολυνθεί υπέκυψε στις ΗΠΑ

Μωρό ηλικίας μικρότερης του ενός έτους πέθανε στις ΗΠΑ εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αρχές της πολιτείας Ιλινόι.

Η ασθένεια φέρεται ως τώρα να μην εκδηλώνεται σε βαριά μορφή στα παιδιά και τα πολύ νεαρά θύματά της είναι πολύ λίγα παγκοσμίως.

«Έχω πολύ λυπηρές πληροφορίες να ανακοινώσω. Ανάμεσα στους θανάτους των τελευταίων 24 ωρών ήταν αυτοί ενός δημοσίου υπαλλήλου της πολιτείας (…) κι ενός πολύ μικρού παιδιού», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τζέι Ρόμπερτ («Τζέι Μπι») Πρίτσκερ, ο κυβερνήτης του Ιλινόι.

«Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να χωνέψουμε αυτή την είδηση, πάνω απ’ όλα για το πολύ μικρό παιδί», πρόσθεσε.

Το πολιτειακό υπουργείο Υγείας του Ιλινόι διευκρίνισε αργότερα πως το παιδί ήταν μικρότερο από ενός έτους, χωρίς να εξηγήσει αν είχε υποκείμενες παθήσεις.

Αυτή την εβδομάδα, οι ΗΠΑ έγιναν η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στον πλανήτη. Ο ιός έχει μολύνει σχεδόν 120.000 ανθρώπους και σχεδόν 2.000 έχουν υποκύψει στην ασθένεια που προκαλεί.

Ανακαλεί τα περί επιβολής «καραντίνας» στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι εντέλει δεν εξετάζεται το σενάριο να τεθούν σε καραντίνα οι πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι και του Κονέτικατ, μερικές ώρες αφού αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αυτό χθες Σάββατο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο αρχηγός του κράτους ανέφερε πως αντ’ αυτού ζήτησε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να προχωρήσουν στην έκδοση μιας «σθεναρής» ταξιδιωτικής οδηγίας που θα αποθαρρύνει τους Αμερικανούς να μετακινούνται προς ή από αυτές τις τρεις πολιτείες, χωρίς πάντως να επιβληθεί το κλείσιμο των συνόρων τους.

«Δεν θα απαιτηθεί καραντίνα», διαβεβαίωσε ο Τραμπ μέσω Twitter, προσθέτοντας πως οι «πλήρεις λεπτομέρειες» θα δημοσιοποιηθούν από τα CDC «απόψε».

Οι πολίτες σε Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσι και Κονέτικατ καλούνται να αποφεύγουν όλες τις μη απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ζήτησαν από τους κατοίκους των πολιτειών της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι και του Κονέτικατ, όπου μαίνεται η πανδημία του κορονοϊού, να αποφεύγουν όλες τις μη απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ για 14 ημέρες.

Σε ταξιδιωτική οδηγία που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπό της, η υπηρεσία διευκρινίζει ότι η προειδοποίηση αυτή δεν έχει εφαρμογή για τους εργαζόμενους σε «κρίσιμους» τομείς «υποδομών» που θεωρούνται απαραίτητο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους (μεταφορές με φορτηγά δημόσιας χρήσης, παραγωγή και διανομή τροφίμων, υγεία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κ.ά.).

ΗΠΑ: Πρώτος θάνατος κρατούμενου στις αμερικανικές ομοσπονδιακές φυλακές 

Ο Πάτρικ Τζόουνς, 49χρονος κρατούμενος στη Λουιζιάνα που εξέτιε κάθειρξη 27 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, έγινε ο πρώτος τρόφιμος ομοσπονδιακής φυλακής που πέθανε από την ασθένεια COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ανακοίνωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα· το πρωί της Κυριακής ώρα Ελλάδας) η ομοσπονδιακή υπηρεσία φυλακών (BOP).

Συνολικά 14 κρατούμενοι και 13 μέλη του προσωπικού σε ομοσπονδιακές φυλακές σε όλες τις ΗΠΑ έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, σύμφωνα με τον ιστότοπο της BOP. Ο Τζόουνς κρατείτο σε φυλακή σχετικά χαμηλού επιπέδου ασφάλειας, στο Όουκντεϊλ της Λουιζιάνας και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα τη 19η Μαρτίου, σύμφωνα με την BOP.

Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, ο Τζόουνς έπασχε από υποκείμενα νοσήματα που τον καθιστούσαν περιστατικό υψηλού κινδύνου. Πέντε ακόμα τρόφιμοι στην ίδια φυλακή έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, διευκρίνισε η BOP.

Δικηγόροι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων έχουν ζητήσει τις τελευταίες ημέρες από το υπουργείο Δικαιοσύνης να καταβάλει περαιτέρω προσπάθειες για να ανακόψει την εξάπλωση του ιού. Η BOP εφαρμόζει κάποιες νέες πολιτικές, όπως την αναστολή των επισκέψεων προσωρινά και την επιβολή καραντίνας 14 ημερών σε κρατούμενους.

Αυστραλία: Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης βοηθούν να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, διαπιστώνει η κυβέρνηση

Ο ρυθμός μετάδοσης του νέου κορονοϊού στην Αυστραλία έχει μειωθεί στο ήμισυ τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, ενώ ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν επιπλέον 1,1 δισεκ. δολάρια Αυστραλίας (680 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) για την επέκταση της τηλεϊατρικής και άλλων ιατρικών υπηρεσιών.

Ο Μόρισον δήλωσε ότι η ημερήσια αύξηση τις τελευταίες ημέρες κυμάνθηκε περί το 13-15% από 25-30% πριν από μία εβδομάδα, γεγονός που δείχνει ότι αποδίδουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Καταγράφονται ακόμη αρκετά υψηλά ποσοστά αύξησης, καμία αμφιβολία γι’ αυτό», αναγνώρισε ο Μόρισον, σε δηλώσεις του οι οποίες αναμεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας του.

Ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε στην ίδια ενημέρωση ότι υπάρχουν κάποια «θετικά πρώτα στοιχεία για εξομάλυνση της καμπύλης» εξάπλωσης της COVID-19.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας, έχουν καταγραφεί 3.809 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Αυστραλία έως νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), δηλαδή 431 περισσότερα από χθες.

Δεκατέσσερις θάνατοι θεωρείται πως οφείλονταν στον κορονοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ακόμη δύο θανάτους σήμερα το πρωί.

Την ίδια ώρα, στη γειτονική Νέα Ζηλανδία, καταγράφηκε σήμερα ο πρώτος θάνατος που συνδέεται με τον κορονοϊό, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 514.

Τα δύο τρίτα των κρουσμάτων στην Αυστραλία έχει εντοπιστεί ότι οφείλονται σε επαφές με ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι τα επιπλέον κονδύλια για την υγεία θα ενισχύσουν τις δαπάνες για τις υπηρεσίες τηλεϊατρικής, την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ενώ στόχος είναι δοθεί στήριξη στους «πλέον ευάλωτους» Αυστραλούς.

Οι δαπάνες αυτές είναι επιπρόσθετες των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί προκειμένου η οικονομία να μπορέσει να αντέξει τις επιπτώσεις του κορονοϊού. Ο Μόρισον δήλωσε ότι σε κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει αργότερα σήμερα, θα εξεταστεί η χορήγηση περαιτέρω βοήθειας.

Γερμανία: Πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού ο σύντροφος του πρώην Δημάρχου του Βερολίνου Κ.Βόβεράιτ

Από επιπλοκές του νέου κορονοϊού πέθανε σήμερα ο επί 30 χρόνια σύντροφος του πρώην Δημάρχου του Βερολίνου Κλάους Βόβεράιτ.

Όπως μεταδίδει η κυριακάτικη BILD, ο 54χρονος Γιερν Κουμπίκι, νευρολόγος, έπασχε από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Μετά την Ιταλία, κουβανοί γιατροί και στην Ανδόρα

Η Κούβα έστειλε χθες Σάββατο 39 στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της στο πριγκιπάτο της Ανδόρας, τη δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία η κυβέρνηση της νήσου προσφέρει βοήθεια στο πλαίσιο του αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Θα πάνε «σε μια χώρα που τους έχει ανάγκη, είναι μια απόφαση που πήραν προσωπικά και εθελοντικά», διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός Χόρχε Ντελγάδο, διευθυντής των κουβανικών υπηρεσιών διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της υγείας.

Η Αβάνα προχώρησε στην κίνηση αυτή κατόπιν αιτήματος του μικροσκοπικού πριγκιπάτου των περίπου 70.000 κατοίκων, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο από τις χώρες που υφίστανται τα πιο βαριά πλήγματα εξαιτίας της πανδημίας στην Ευρώπη — τη Γαλλία και την Ισπανία — και καταγράφει 267 κρούσματα, ανάμεσά τους τρία θανατηφόρα.

«Έχουμε σπουδαία νέα: γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ειδικευμένο στη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής από την Κούβα έρχεται να μας βοηθήσει», ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας της Ανδόρας, ο Τζουάν Μαρτίνες.

«Είναι η πρώτη φορά που μια μπριγάδα μας (σ.σ. ομάδα κουβανών επαγγελματιών της υγείας η οποία στέλνεται στο εξωτερικό) πάει σε πλούσια χώρα, με τεχνολογία αιχμής, και θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες εκεί», επισήμανε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η γιατρός Βίλμα Βάργκας.

Με αυτή την ομάδα, η Κούβα έχει στείλει μέσα σε δέκα ημέρες 508 γιατρούς, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες σε άλλες χώρες, για να τις βοηθήσει στον αγώνα εναντίον του κορονοϊού: στην Ιταλία και σε ένδεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής, ανάμεσά τους τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα και την Αϊτή.

Η ίδια η νήσος καταμετρά 119 κρούσματα μόλυνσης, ανάμεσά τους τρία θανατηφόρα.

«Η Κούβα έχει τείνει το χέρι» για να βοηθήσει άλλες χώρες «πολλές φορές, αλλά ποτέ μέσα σε τόσο λίγο χρόνο», σημείωσε μέσω Twitter ο κουβανός υπουργός Υγείας Χοσέ Άνχελ Πορτάλ.

Με έσοδα 6,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018, η εξαγωγή ιατρικών υπηρεσιών, μακρά παράδοση στη χώρα με σοσιαλιστική κυβέρνηση, είναι ένας από τους βασικούς κινητήρες της κουβανικής οικονομίας, ακολουθούμενη από τον τουρισμό.

Όμως το πρόγραμμα αποστολής κουβανών γιατρών και νοσηλευτών — 29.000, μοιρασμένοι σε 59 χώρες — καταγγέλθηκε πέρυσι από πολλά κράτη, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, εξαιτίας των όρων και των συνθηκών εργασίας αυτών των επαγγελματιών, μεγάλο μέρος των μισθών των οποίων καταλήγει στο κράτος της Κούβας.

Η νήσος είδε να ακυρώνονται έτσι συμφωνίες που είχε κλείσει με τη Βραζιλία, τη Βολιβία, τον Ισημερινό και το Ελ Σαλβαδόρ.

Η κυβέρνηση του Μεξικού συστήνει στους πολίτες να μείνουν σπίτι για ένα μήνα, καθώς τα κρούσματα μόλυνσης συνεχίζουν να αυξάνονται

Ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού Ούγο Λόπες-Γκατέλ ζήτησε χθες Σάββατο όλοι οι πολίτες της χώρας να μείνουν σε περιορισμό στα σπίτια τους για έναν μήνα, τονίζοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης του κορονοϊού, που εξαπλώνεται ταχύτατα.

Σύμφωνα με τις μεξικανικές υγειονομικές αρχές, ως χθες Σάββατο καταγράφονταν στο Μεξικό συνολικά 848 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 — 131 περισσότερα από ό,τι την προηγουμένη — και 16 θάνατοι, τέσσερις περισσότεροι σε σύγκριση με την Παρασκευή.

Ο Γκατέλ τόνισε ότι η ισχύς του μέτρου, που κανονικά θα ισχύσει ως την 28η Απριλίου, ενδέχεται να παραταθεί.

Εξάλλου, ο υφυπουργός Υγείας διέψευσε κατηγορηματικά ότι οι υγειονομικές αρχές ανακοινώνουν θανάτους ασθενών από πνευμονία ενώ στην πραγματικότητα οφείλονται στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός.

Η Γροιλανδία απαγορεύει την πώληση αλκοόλ στην πρωτεύουσα για να μειώσει τα περιστατικά βίας κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού

Η κυβέρνηση της Γροιλανδίας ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι απαγορεύει την πώληση αλκοόλ στην πρωτεύουσα Νουούκ και την ευρύτερη περιοχή της κατά τη διάρκεια των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, προκειμένου να περιορίσει τα περιστατικά βίας.

«Σε μια τέτοια τόσο ιδιαίτερη κατάσταση, οφείλουμε να λάβουμε πολλές προφυλάξεις για να αποτρέψουμε τη μόλυνση. Ωστόσο, η ουσία της απόφασής μου είναι να προστατεύσουμε τα παιδιά, που πρέπει να έχουν ένα ασφαλές σπιτικό» εξήγησε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Γροιλανδίας Κιμ Κιλσεν

Σε αυτό το τεράστιο νησί της Αρκτικής, που αποτελεί αυτόνομο έδαφος της Δανίας, σχεδόν ένας στους τρεις ανθρώπους πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην παιδική του ηλικία, μια μάστιγα που κυρίως συνδέεται με την κατανάλωση αλκοόλ και τη χρήση ναρκωτικών και την άγνοια για τα δικαιώματα των παιδιών.

Τα σχολεία είναι κλειστά από τη Δευτέρα και ήδη παρατηρείται αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.

«Δυστυχώς, στη Νουούκ, έχουμε δει περισσότερη ενδοοικογενειακή βία τις τελευταίες εβδομάδες», εξήγησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης η υπουργός Υγείας της Γροιλανδίας Μάρτα Άμπελσεν. Για ορισμένα παιδιά, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τους γονείς τους σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλή στα σπίτια τους.

Η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ τέθηκε σε ισχύ χθες, 28 Μαρτίου, και θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου.

Στη Γροιλανδία έχουν επισήμως καταγραφεί 10 κρούσματα κορονοϊού και δύο άνθρωποι έχουν ιαθεί. Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους και έχει διακόψει την αεροπορική σύνδεση για να περιορίσει την επιδημία.

Με την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, η κυβέρνηση στοχεύει επίσης να περιορίσει τη διάδοση του κορονοϊού καθώς «οι άνθρωποι έχουν λιγότερη συναίσθηση του κινδύνου μετάδοσης όταν καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ποινική ασυλία για τα στελέχη του στρατού του Περού που επιβάλλουν την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού 

Οι περουβιανοί στρατιωτικοί και αστυνομικοί οι οποίοι αναπτύχθηκαν και περιπολούν για να επιβάλλουν την εφαρμογή των περιορισμών της κίνησης των πολιτών στο πλαίσιο των μέτρων που αποφασίστηκε να ληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού από την κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα θα έχουν πλήρη ασυλία από ποινικές διώξεις σε περίπτωση που σκοτώσουν «σε νόμιμη άμυνα», σε κατάσταση «κινδύνου», γνωστοποίησαν οι αρχές χθες Σάββατο.

«Το προσωπικό των ένοπλων δυνάμεων και της εθνικής αστυνομίας του Περού απαλλάσσεται από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη κατά την άσκηση των καθηκόντων του όπως ορίζονται από το Σύνταγμα» αν σε αντίδραση σε κατάσταση κινδύνου «προκαλούν τραυματισμούς ή τον θάνατο» παραβάτη, αναφέρει νόμος που δημοσιεύθηκε χθες Σάββατο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Μετά τη δημοσίευση του νόμου, το περουβιανό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε, με αναρτήσεις του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και με βίντεο που διένειμε, ότι οι στρατιωτικοί θα ασκούν την αρχή «της νόμιμης άμυνας» σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν «κίνδυνο».

Στο Περού έχει τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο του υποχρεωτικού περιορισμού των πολιτών στα σπίτια τους σε απομόνωση, ενώ επιβλήθηκε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας τη 16η Μαρτίου. Τα μέτρα έχουν ισχύ ως τη 12η Απριλίου.

Ωστόσο πάνω από 26.000 πολίτες συνελήφθησαν για παραβίαση των μέτρων περιορισμού, ανακοινώθηκε χθες Σάββατο.

Ο νόμος αυτός ενδέχεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας διέπραξαν σωρεία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας σε βάρος αμάχων στις επιχειρήσεις εναντίον των μαοϊστών ανταρτών του Φωτεινού Μονοπατιού μεταξύ του 1980 και του 2000.

Το Περού καταμετρά 671 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και 16 θανάτους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία.

Ο Παναμάς θα δώσει εντέλει άδεια στο κρουαζιερόπλοιο Zaandam να διέλθει από τη Διώρυγα 

Η παναμαϊκή κυβέρνηση ανακοίνωσε εντέλει χθες Σάββατο ότι θα δώσει άδεια στο κρουαζιερόπλοιο Zaandam, δεκάδες επιβαίνοντες πάνω στο οποίο έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και τέσσερις έχουν πεθάνει, να περάσει τη διώρυγα του Παναμά.

«Η διέλευση (…) θα επιτραπεί, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του» το πλοίο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του Παναμά, εξηγώντας ότι η θέση της κυβέρνησης «αναθεωρήθηκε», επελέγη να προσφερθεί «ανθρωπιστική βοήθεια» στο σκάφος.

«Κανένας επιβάτης ούτε μέλος του πληρώματος δεν θα λάβει άδεια να αποβιβαστεί στο παναμαϊκό έδαφος», διευκρίνισε πάντως η κυβέρνηση.

Οι αρχές του Παναμά είχαν εν πρώτοις δώσει άδεια στο Zaandam, στο οποίο επιβαίνουν 1.800 επιβάτες και μέλη πληρώματος, να περάσει τη διώρυγα, πριν την ανακαλέσουν την Παρασκευή, για «υγειονομικούς λόγους».

Η εταιρεία Holland America (όμιλος Carnival), που εκμεταλλεύεται το πλοίο, μήκους 238 μέτρων, ανακοίνωσε την Παρασκευή τον θάνατο τεσσάρων επιβατών, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια, και τη μόλυνση τουλάχιστον δύο άλλων από τον κορονοϊό.

Ανακοίνωσε επίσης χθες Σάββατο τη μεταφορά υγιών επιβατών σε άλλο σκάφος, το Rotterdam, το οποίο έπλευσε εσπευσμένα προς τα παναμαϊκά ύδατα από το λιμάνι του Σαν Ντιέγκο, στις ΗΠΑ, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του SARS-CoV-2.

Το Rotterdam αναχώρησε με τρόφιμα, προσωπικό και τεστ.

«Η μετεπιβίβαση επιβατών που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα [μόλυνσης] από το κρουαζιερόπλοιο Zaandam στο κρουαζιερόπλοιο Rotterdam άρχισε», ανέφεραν χθες οι λιμενικές αρχές του Παναμά μέσω Twitter.

Ο ακριβής αριθμός των επιβατών που μεταφέρθηκαν από το ένα πλοίο στον άλλο δεν διευκρινίστηκε. Πάντως ο υπουργός Ναυτιλιακών Υποθέσεων του Παναμά, ο Νόριελ Αραούς, δήλωσε την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι περίπου 400 άνθρωποι που υποβλήθηκαν σε τεστ και οι εξετάσεις επέστρεψαν αρνητικές επρόκειτο να μετεπιβιβαστούν στο Rotterdam.

Η κρουαζιέρα του Zaandam, που απέπλευσε από το Μπουένος Άιρες την 7η Μαρτίου, θεωρητικά θα ολοκληρωνόταν στο λιμάνι Σαν Αντόνιο, στη Χιλή. Όμως οι αρχές της Χιλής αρνήθηκαν να επιτρέψουν την αποβίβαση στους επιβάτες καθώς πολλοί εξ αυτών είχαν παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης.

Άλλα λιμάνια της νότιας Αμερικής κατά μήκος της ρότας του Zaandam είχαν ήδη κλείσει ή έκλεισαν κατόπιν, λόγω των μέτρων που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις για να αποτρέψουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την εταιρεία που εκμεταλλεύεται το πλοίο, οι επιβάτες ενδέχεται να αποβιβαστούν στο Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways λέει ότι η εταιρία θα συνεχίσει να εκτελεί πτήσεις αλλά προειδοποιεί ότι εξαντλείται η ρευστότητά της

Η Qatar Airways θα συνεχίσει να εκτελεί δρομολόγια για όσο χρειαστεί για τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος Ακμπάρ αλ-Μπάκερ, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι η αεροπορική εταιρία μπορεί σύντομα να ξεμείνει από ρευστότητα.

Η αεροπορική εταιρία της Μέσης Ανατολής είναι ένας από τους λίγους αερομεταφορείς στον κόσμο που συνεχίζουν να εκτελούν πτήσεις μετά το σφοδρό πλήγμα του κορονοϊού στη ζήτηση για ταξίδια.

«Έχουμε τόση ρευστότητα ώστε να μας κρατήσει για μια πολύ μικρή περίοδο», δήλωσε σε τηλεφωνική του συνέντευξη. Πρόσθεσε ότι η εταιρία θα αναγκαστεί εν τέλει να ζητήσει στήριξη από τον ιδιοκτήτη της, την κυβέρνηση του Κατάρ.

250 ευρωπαίοι τουρίστες εγκατέλειψαν τη Νικαράγουα

Περίπου 250 ευρωπαίοι τουρίστες που είχαν αποκλειστεί στη Νικαράγουα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού αναχώρησαν χθες Σάββατο για τη Γερμανία, με ειδική πτήση αεροσκάφους που μίσθωσε το Βερολίνο με την υποστήριξη της ΕΕ, γνωστοποίησε η γερμανική πρεσβεία.

Οι τουρίστες, περίπου οι μισοί εκ των οποίων είναι υπήκοοι Γερμανίας, «ήταν αποκλεισμένοι στη Νικαράγουα εξαιτίας της διακοπής των εμπορικών πτήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο», εξήγησε η πρεσβεία με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Οι τουρίστες αναχώρησαν από τη Μανάγουα με μισθωμένο αεροσκάφος της γερμανικής εταιρείας Condor, ενώ προβλέπεται ότι θα γίνει μία ακόμη — η δεύτερη και τελευταία — τέτοια πτήση τη 2α Απριλίου για τη μεταφορά Ευρωπαίων που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα της κεντρικής Αμερικής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Η πρεσβεία της Γερμανίας παροτρύνει όλους τους γερμανούς τουρίστες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία» που παρουσιάστηκε, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ παρότρυνε με τη σειρά της τους Αμερικανούς να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία που τους δίνεται, καθώς ορισμένες πτήσεις θα αναχωρήσουν από τη Νικαράγουα το προσεχές διάστημα, για να επιστρέψουν.

Αποθεραπεύθηκε η Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, η σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά

Η Σοφί Γκρεγκουάρ Τριντό, η σύζυγος του πρωθυπουργού του Καναδά, γνωστοποίησε χθες Σάββατο ότι αποθεραπεύθηκε μετά τη μόλυνσή της από τον κορονοϊό, εξέλιξη η οποία ανάγκασε τον επικεφαλής της κυβέρνησης να τεθεί σε απομόνωση τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Έλαβα θετική διάγνωση από τον γιατρό μου» και τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της Οτάβας, ανέφερε η Γκρεγκουάρ Τριντό σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook το βράδυ του Σαββάτου.

Είχε διαγνωστεί πως μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2 τη 12η Μαρτίου, αφού επέστρεψε από ένα ταξίδι στο Λονδίνο. Η διάγνωση ώθησε τον Τριντό, που δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα, να αρχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του με τηλεργασία από την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού, μερικά χιλιόμετρα από το γραφείο του και το κοινοβούλιο του Καναδά.

Ο Τριντό, σε απομόνωση έκτοτε, παραχωρεί καθημερινά συνεντεύξεις Τύπου μπροστά στη σκάλα της εισόδου της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Η Γκρεγκουάρ Τριντό ευχαρίστησε «όλους εκείνους και όλες εκείνες που [της] απηύθυναν τις καλύτερες ευχές τους».

Υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι εύκολο να είσαι μόνη», έκρινε ότι η «απαραίτητη σωματική απόσταση για την προστασία μας αυτή την περίοδο πρέπει να μας ενθαρρύνει να επιδιώξουμε περισσότερη συναισθηματική εγγύτητα».

Προέτρεψε εξάλλου τους συμπολίτες της να «τηρούν τα πρωτόκολλα» του υπουργείου Υγείας και να «μείνουν σπίτι».

Νωρίτερα χθες ο Τριντό είχε αφήσει να εννοηθεί στη συνέντευξή του πως σκοπεύει να παραμείνει στην πρωθυπουργική κατοικία μαζί με την οικογένειά του μέχρι νεοτέρας, παρότι η περίοδος της απομόνωσής του για 14 ημέρες ολοκληρώθηκε.

«Συνεχίζω να ακολουθώ τις συστάσεις των ειδικών σε θέματα υγείας. Και όπως πρέπει να ξέρουν οι πάντες, πρέπει να μένουμε σπίτι μας, να απομονωνόμαστε όσο περισσότερο είναι δυνατόν, και να μη βγαίνουμε παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο», εξήγησε.

Βραζιλία: Δικαστήριο απαγορεύει την κυβερνητική εκστρατεία κατά των μέτρων καραντίνας

Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βραζιλίας απαγόρευσε σήμερα στην κυβέρνηση του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου να διαδίδει μηνύματα που έρχονται σε αντίθεση με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που έχουν ληφθεί σε τοπικό επίπεδο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας Covid-19.

Η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Ρίο ντε Zανέιρο ελήφθη μετά την προσφυγή της ομοσπονδιακής εισαγγελίας η οποία ζητούσε να σταματήσει η κυβερνητική εκστρατεία που τιτλοφορείται «Η Βραζιλία δεν μπορεί να σταματήσει». Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας θα κυκλοφορούσε ένα βίντεο διάρκειας περίπου δύο λεπτών που ενθαρρύνει τους Βραζιλιάνους να μην σταματήσουν τις δραστηριότητές τους, παρά την επιδημία. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, 3.417 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2 και 97 πέθαναν.

Η προεδρία επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτού του διαφημιστικού σποτ, όμως υποστήριξε ότι επρόκειτο για ένα «πειραματικό» βίντεο. Ο γερουσιαστής Φλάβιο Μπολσονάρου, γιος του προέδρου, ανήρτησε το βίντεο στη σελίδα του στο Facebook την Πέμπτη, απ’ όπου μπορούσε να το δει ο καθένας μέχρι και σήμερα το απόγευμα.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο απαγορεύει τη μετάδοση όχι μόνο του συγκεκριμένου σποτ αλλά και «κάθε άλλου που ενθαρρύνει τον πληθυσμό να ακολουθεί συμπεριφορές που δεν βασίζονται αυστηρά στις οδηγίες του υπουργείου Υγείας». Ζητά επίσης από όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να μην διαδίδουν «πληροφορίες που δεν βασίζονται αυστηρά σε επιστημονικές αποδείξεις».

Η δικαστής Λάουρα Μπάστος Καρβάλιο ζήτησε εξάλλου να μεταδοθεί μέσα σε διάστημα 24 ωρών μια οδηγία που θα εξηγεί ότι η εκστρατεία «Η Βραζιλία δεν μπορεί να σταματήσει» δεν ανταποκρίνεται σε επιστημονικά κριτήρια και ότι η έκκλησή της δεν πρέπει να ακολουθηθεί.

Ο Μπολσονάρου προσπαθεί να υποβαθμίσει την επιδημία της ασθένειας Covid-19, την οποία χαρακτηρίζει «γριπούλα» και επικρίνει με δριμύτητα τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται από διάφορες Πολιτείες και τοπικές αρχές, ιδίως από τους κυβερνήτες του Σάο Πάουλο και του Ρίο ντε Zανέιρο. Μιλώντας σε ένα τηλεοπτικό κανάλι, ζήτησε «να επιστρέψει η ομαλότητα» στη χώρα ενώ τακτικά ανεβάζει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνουν διαδηλώσεις κατά της καραντίνας.

Ελβετία: Ο διευθύνων σύμβουλος της Novartis λέει πως η υδροξυχλωροκίνη είναι η μεγαλύτερη ελπίδα της εταιρείας του κατά της Covid-19

Ο διευθύνων σύμβουλος της Novartis Βας Ναρασιμχάν δήλωσε πως το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη που παρασκευάζει η Sandoz, θυγατρική της Novartis, για την ελονοσία, τον λύκο και την αρθρίτιδα, αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα της εταιρείας εναντίον του κορονοϊού, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας SonntagsZeitung.

H Novartis έχει υποσχεθεί να δωρίσει 130 εκατομμύρια δόσεις αυτού του φαρμάκου και υποστηρίζει τις κλινικές δοκιμές που χρειάζονται πριν το φάρμακο, το οποίο προωθείται και από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μπορέσει να εγκριθεί για χρήση εναντίον του κορονοϊού.

Άλλες εταιρείες, περιλαμβανομένων των Bayer και Teva, έχουν επίσης συμφωνήσει να δωρίσουν υδροξυχλωροκίνη ή παρόμοια φάρμακα, ενώ η Gilead Sciences προχωρεί σε δοκιμές του πειραματικού φαρμάκου της ρεμντεσιβίρη εναντίον του κορονοϊού.

“Προκλινικές μελέτες σε ζώα καθώς και τα πρώτα δεδομένα από κλινικές μελέτες δείχνουν πως η υδροξυχλωροκίνη σκοτώνει τον κορονοϊό”, δήλωσε ο Ναρασιμχάν μιλώντας στην εφημερίδα. “Εργαζόμαστε με ελβετικά νοσοκομεία για πιθανά πρωτόκολλα θεραπείας για την κλινική χρήση του φαρμάκου, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε οριστικό”.

Ο ίδιος δήλωσε πως η εταιρεία αυτή τη στιγμη αναζητεί πρόσθετα δραστικά συστατικά του φαρμάκου για να παρασκευάσει περισσότερη υδροξυχλωροκίνη, σε περίπτωση που οι κλινικές δοκιμές αποδειχθούν επιτυχείς.

Ο Ναρασιμχάν δήλωσε πως άλλα τρία φάρμακα της Novartis –το Jakavi για τον καρκίνο, το Gilenya για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το αντιπυρετικό Ilaris– μελετώνται για το πώς επιδρούν σε επιπλοκές οι οποίες συνδέονται με την Covid-19, αναφέρει η εφημερίδα. Αυτό γίνεται έπειτα από χωριστές προσπάθειες με στόχο να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση επιπλοκών, που σχετίζονται με τη νόσο, φάρμακα τα οποία παρασκευάζουν εταιρείες, περιλαμβανομένων των Roche και Sanofi, για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα