back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αναβολή δράσεων του Κοινωνώ Tinos Art Gathering

Διαβάστε επίσης

Το “Κοινωνώ”, που εδώ και τέσσερα χρόνια δραστηριοποιείται στο νησί της Τήνου αναβάλλει τις προγραμματισμένες δράσεις του για τον Απριλίο και τις μεταθέτει για τον Οκτώβριο.

Οι δράσεις αυτές αφορούσαν το πρόγραμμα φιλοξενίας –  Residency για το στοιχείο του ΝΕΡΟΥ που ήταν προγραμματισμένο να υλοποιηθεί για την περίοδο 22 Απριλίου – 9 Μαϊου.

Οι νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του στοιχείου αυτού είναι το φθινόπωρο (14 – 31 Οκτωβρίου) μαζί με το στοιχείο της Γης. Περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη δομή των στοιχείων και συνολικά τη θεματική θα βρείτε εδώ.

Όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας –  Residency για το στοιχείο του Αέρα, για τα μέσα Αυγούστου, μέχρι στιγμής προχωρά κανονικά.

Υπό αυτό το πρίσμα για το στοιχείο του αέρα θα φιλοξενηθούν 40 καλλιτέχνες-ακαδημαϊκοί και ερευνητές, για τη δημιουργία 15-17 παραγωγών σε εννιά τοπόσημα του νησιού. Περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με αυτό θα μπορούμε να διαθέσουμε σύντομα.

Τι είναι το Κοινωνώ

Το Κοινωνώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στην Τήνο στους τομείς της τέχνης, έρευνας κι επιστήμης,  με τη διενέργεια ενός μεγάλου εύρους δράσεων σε μία προσπάθεια δημιουργίας παραγωγών, με σκοπό να προβάλλει με σύγχρονες πολιτισμικές πρακτικές και συνεργασίες τη μοναδική φύση και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού σε τοπικό εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Άξονες του για αυτή την προσπάθεια αφορούν η μοναδικότητα της ιστορικής, λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, η χρήση τοποθεσιών υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς, η δραστηριοποίηση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, η ενεργή τοπικότητα, η δυναμική σχέση συμμετεχόντων και κοινού με τον τόπο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κοινωνώ και την διαδρομή  του μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα