back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Η Βολιβία δεν άφησε υπηκόους της να επιστρέψουν στην πατρίδα

Διαβάστε επίσης

Πάνω από εκατό Βολιβιανοί, παραμένουν αποκλεισμένοι στη Χιλή, καθώς η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα σύνορά της λόγω του κορονοϊού, ακόμη και για υπηκόους της.

Οι 100 περίπου Βολιβιανοί, βρίσκονται στα σύνορα με την Χιλή και προσπαθούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αλλά η κυβέρνηση της Τζανίνε Ανιες, αρνείται να τους το επιτρέψει.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι κανείς δεν βγαίνει και κανείς δεν μπαίνει», είπε ο υπουργός Άμυνας της μεταβατικής κυβέρνησης Λουίς Φερνάντο Λόπες στο τηλεοπτικό δίκτυο PAT. «Οι Βολιβιανοί που βρίσκονται εκτός χώρας πρέπει να παραμείνουν εκεί όπου βρίσκονται. Δεν θα γίνουν πτήσεις επαναπατρισμού», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς, δεν μας δόθηκε καμία απάντηση ενώ υπήρχε μια διευθέτηση των αρχών του Ορούρο (νοτιοδυτικά) που μας επέτρεπε να τεθούμε σε καραντίνα σε ξενοδοχεία. Οι αρχές δεν μπορούν να μας εγκαταλείψουν έτσι», είπε η Μόνικα Κιχούα, υπήκοος της Βολιβίας που εμποδίστηκε να επιστρέψει στην πατρίδα της, στην εφημερίδα Los Tiempos. Η κυβέρνηση της Βολιβίας πάντως διευκόλυνε τον επαναπατρισμό περίπου 1.045 αλλοδαπών με πτήσεις τσάρτερ.

Γουατεμάλα: Επιστρέφουν 700 άτομα στην Ευρώπη

Στην Γουατεμάλα, η κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για να αναχωρήσουν από την χώρα 700 περίπου Ευρωπαίοι κάτοικοι. Η κυβέρνηση έχει απαγορέψει τις πτήσεις προς την χώρα, αλλά μετά από συζητήσεις με Ευρωπαίους διπλωμάτες, επέτρεψαν ήδη την πρώτη πτήση με 250 από τους 700 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στη χώρα της κεντρικής Αμερικής. Ανάμεσά τους, 210 υπήκοοι της Γερμανίας, 16 υπήκοοι της Ιταλίας και πολίτες διαφόρων άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο πτήσεις, η μια σήμερα Δευτέρα, με την οποία θα επαναπατριστούν 250 άνθρωποι, κι άλλη μια μεθαύριο Τετάρτη, που θα παραλάβει ισάριθμους επιβάτες.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα