back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έως τις 9 Απριλίου οι αιτήσεις για τις πανελλαδικές – Θα διεξαχθούν το καλοκαίρι

Διαβάστε επίσης

Τις αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου οι μαθητές της τρίτης τάξης του λυκείου και οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών που επιθυμούν εκ νέου να διεκδικήσουν μία θέση στα πανεπιστήμια της χώρας. Η διορία εκπνέει στις 9 Απριλίου. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει αποφασισμένη να κάνει ό,τι μπορεί ώστε οι εξετάσεις να διενεργηθούν μέσα στο καλοκαίρι και όχι τον Σεπτέμβριο.

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην γίνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Σεπτέμβριο», δεσμεύτηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας το Σαββατοκύριακο σε τηλεοπτικούς σταθμούς και επανέλαβε ότι «στόχος είναι να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία έναρξης».

«Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα, ακόμη και αν συνεχιστεί η πανδημία, έχουμε μεριμνήσει να υπάρχουν λύσεις, να υπάρξει μείωση της ύλης, ακόμη και να μην είναι πολλά παιδιά στις αίθουσες, αν μας πουν οι ειδικοί ότι μπορούν να γίνουν οι Εξετάσεις τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο» εξήγησε η υπουργός Παιδείας. Σχετικά με τις εξετάσεις στις άλλες τάξεις του Λυκείου σημείωσε πως «η απαγόρευση λειτουργίας των σχολείων φθάνει έως το τέλος Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις που έχουμε είναι η παράταση του σχολικού έτους και η μείωση της ύλης». Επέμεινε πάντως ότι «δεν θα χαθούν ούτε οι εξετάσεις ούτε το σχολικό έτος».

Μετά το Πάσχα το άνοιγμα των σχολείων

Όπως τόνισε από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας επίσης σε τηλεοπτικούς σταθμούς, το υπουργείο εξετάζει το σενάριο της περικοπής της ύλης και τη μεταφορά της ημερομηνίας των Πανελληνίων. Η κ. Ζαχαράκη εκτίμησε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα εκτός αν οι ειδικοί διαπιστώσουν ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά λόγω της κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού.

Για την ημερομηνία των Πανελληνίων Εξετάσεων, η κ. Ζαχαράκη διευκρίνισε ότι αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, αυτές θα διεξαχθούν Ιούνιο με Ιούλιο, καθώς «οι μαθητές είναι συνηθισμένοι να δίνουν εξετάσεις στις αρχές του καλοκαιριού».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα