back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πέτσας: «Φέτος το Πάσχα θα το γιορτάσουμε μένοντας στο σπίτι»

Διαβάστε επίσης

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει περισσότερα περιοριστικά μέτρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος όμως επιβεβαίωσε επί της ουσίας ότι ο υφιστάμενος περιορισμός στις μετακινήσεις θα παραταθεί και τις επόμενες εβδομάδες. «Φέτος είναι αλλιώς, δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό. Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η κατάσταση στη χώρα μας εξελίσσεται καλύτερα από τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες και παρουσίασε συγκεκριμένα συγκριτικά στοιχεία, αλλά επέμεινε ότι χρειάζεται προσοχή και να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

 

Τόνισε παράλληλα ότι ο αριθμός των ΜΕΘ έχει αυξηθεί από 813 σε 870 και οι εγκρίσεις για προσλήψεις στην Υγεία από 3215 έχουν φθάσει περίπου τις 4200, εκ των οποίων οι 2000 έχουν αναλάβει ήδη υπηρεσία. Υπογράμμισε εξάλλου ότι εξελίσσεται ένας παγκόσμιος πόλεμος για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά επάρκειας της παραγωγής, ενώ διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Υγείας θα έχει όσες πιστώσεις χρειαστεί για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Σε ότι αφορά την οικονομία ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα προβλέπει αύξηση 5 δις στις πιστώσεις του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η κατάσταση αξιολογείται διαρκώς και αν χρειαστεί τα μέτρα στήριξης να παραταθούν και μετά τον Απρίλιο, η κυβέρνηση θα το εξετάσει.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα η χώρα έχει 36,6 δισ. ταμειακά διαθέσιμα εκ των οποίων τα 15,7 δισ. ήταν το λεγόμενο “μαξιλάρι”, υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε αλόγιστοι στην χρήση τους.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση μισθών στο Δημόσιο, υπογράμμισε ότι «δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο αυτή την στιγμή από την κυβέρνηση», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στην προστασία της πρώτης κατοικίας, λέγοντας ότι «είναι κάτι που εξετάζεται και αξιολογείται».

Ο κ. Πέτσας τόνισε εξάλλου ότι κανείς δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πότε θα γίνουν οι πανελλαδικές , ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την αναστολή αιτημάτων ασύλου που είχε επιβληθεί πριν από έναν μήνα λόγω της κατάστασης στα σύνορα του Έβρου και λήγει αύριο, τόνισε ότι «δεν θα παραταθεί».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα