back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συγκινητική ανταπόκριση στην έκκληση του Γηροκομείου Αθηνών – Ζ. Κολιός: Ο Δήμος Αθηναίων είναι κοντά μας

Διαβάστε επίσης

Μια ζέστη «αγκαλιά» στους 142 ηλικιωμένους που φιλοξενεί το Γηροκομείο Αθηνών και οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου από τον νέο κορονοϊό, δίνουν απλόχερα τα τελευταία 24ωρα άνθρωποι από τον επιχειρηματικό κόσμο, βιομηχανίες τροφίμων, φαρμακευτικές εταιρείες και απλοί πολίτες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των υπεύθυνων του Ιδρύματος.

Προσωπική παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ( ο Δήμος Αθηναίων είναι εποπτική αρχή για το Γηροκομείο) επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ζώη Κολιό από τον οποίο ζήτησε να του αποστείλει εγγράφως εντός της ημέρας, με προσωπικό email, τα αιτήματα με τις ανάγκες για την παροχή βοήθειας από τον Δήμο. «Θα ζητήσουμε από τον δήμο την διενέργεια απολυμάνσεων σε καθημερινή βάση μέσα στους χώρους του Γηροκομείου, απολυμαντικά είδη, προστατευτικές μάσκες και γάντια για το προσωπικό», τόνισε ο πρόεδρος του ιδρύματος εξαίροντας παράλληλα την συνδρομή του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών που σε καθημερινή βάση -ακόμη και αυτή την κρίσιμη περίοδο- διαθέτει γεύματα για όλους τους ηλικιωμένους.
Μάλιστα, ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε από τον πρόεδρο του Ιδρύματος να κάνουν ένα ραντεβού εντός της εβδομάδας προκειμένου να του εκθέσει από κοντά αναλυτικά όλα τα εκκρεμή θέματα που αφορούν το Γηροκομείο Αθηνών.

Πρόεδρος Γηροκομείου Αθηνών: Ο Δήμος Αθηναίων είναι κοντά μας

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Προέδρος του Γηροκομείου Αθηνών Ζώης Κολιός ευχαρίστησε «όλη την ελληνική κοινωνία για την μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα για βοήθεια στο Γηροκομείο Αθηνών». «Σήμερα δημιουργούμε ομάδες που καταγράφουμε όλες τις δωρεές που έχουμε λάβει και πολύ σύντομα, επειδή μας ζητάνε συνέχεια οργανώσεις και σύλλογοι και πάρα πολλοί άνθρωποι. Μου έχει στείλει ειδικά και ο ίδιος ο κ.Μπακογιάννης που μιλήσαμε προχθές να πω τα προβλήματα, τα θέματα τις ελλείψεις που έχει το Γηροκομείο Αθηνών, γιατί και ο δήμος είναι πλέον κοντά μας στο Γηροκομείο Αθηνών. Και το Βρεφοκομείο Αθηνων που μας τροφοδοτεί συνέχεια και πρέπει να το ευχαριστήσω δημόσια, αλλά και απλοί άνθρωποι, εταιρείες είναι κοντά μας» τόνισε.

Δωρεές από επώνυμους και ανώνυμους

Η αγάπη του κόσμου για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας του Γηροκομείου Αθηνών δεν έχει προηγούμενο, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα δωρεές που έχουν γίνει μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Συγκεκριμένα:

– Η γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ προσέφερε για ένα μήνα την διάθεση προϊόντων της, όπως γάλατα, τυριά και γιαούρτια.

– Ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης προσέφερε ένα μεγάλο χρηματικό πόσο με στόχο να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος από τα οφειλόμενα 4 μηνών στο προσωπικό του Γηροκομείου.

– Η εταιρεία SHELL διέθεσε ήδη 5.000 λίτρα πετρελαίου ενώ ο Όμιλος Βαρδινογιάννη αναμένεται να διαθέσει 25.000 λίτρα πετρελαίου

– Απλοί πολίτες έχουν ήδη στείλει ένα μικρό αριθμό από μάσκες και προστατευτικά γάντια για το προσωπικό του Γηροκομείου. Παράλληλα συρρέουν εδώ και λίγες μέρες στην είσοδο του γηροκομείου και αφήνουν τσάντες με τρόφιμα, όπως φρυγανιές, ζάχαρη, καφέ, χυλοπίτες, μακαρόνια , ρύζι, κριθαράκι, πέννες, ξύδι, ντοματοπολτούς, αλάτι, μπισκότα. Επίσης μέσα σε ξεχωριστές τσάντες κάποιοι βάζουν μωρομάντηλα , χειροπετσέτες, κρεμοσάπουνα, υποσέντονα, πάνες και καθαριστικά όπως Χλωρίνη, wettex, σφουγγάρια μπάνιου,σφουγγαρίστρες.

– Ο αλιευτικός συνεταιρισμός « Παλιομπούκα» Νεροχωρίου Άρτας θα διαθέσει 300 κιλά ψάρι στο Γηροκομείο Αθηνών. Πρόκειται ουσιαστικά για απλούς ψαράδες που δεσμεύτηκαν ότι για έναν μήνα θα στέλνουν τμηματικά την ποσότητα των 300 κιλών ψαριού ώστε να τρώνε οι 142 ηλικιωμένοι ψαρόσουπα αυτή την περίοδο.

Τέλος να σημειωθεί ότι για λόγους ασφαλείας το Γηροκομείο Αθηνών είναι αποκλεισμένο από το έξω κόσμο και δεν επιτρέπεται η είσοδος κανενός επισκέπτη, πλην του μόνιμου προσωπικού. Ο πρόεδρος μας είπε ότι μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλά για τους ανθρώπους αυτούς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου από τον νέο κορονοϊό. « Όλα γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας. Το προσωπικό είναι με γάντια και μάσκες. Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά και όλοι χαίρουν άκρας υγείας μέσα στο Ίδρυμα», δήλωσε ο πρόεδρος Ζώης Κολιός.

Ο λογαριασμός τράπεζας για την ενίσχυση του Γηροκομείου Αθηνών

Ο λογαριασμός της τράπεζας , όπου όσοι επιθυμούν , μπορούν να καταθέσουν οποιοδήποτε ποσό για την ενίσχυση του Γηροκομείου Αθηνών, είναι ο εξής:

Τράπεζα EUROBANK

Λογαριασμός:0026.0027.33.0200.472151
IBAN:GR7402600270000330200472151
SHIFT : ERBKGRAA

Τα χρήματα θα διατεθούν αποκλειστικά , για τη μισθοδοσία των εργαζομένων του Γηροκομείου Αθηνών , αλλά και για τις ανάγκες των ηλικιωμένων .

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα