back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Super League: Πρόταση για «ψαλίδι» 30% στα συμβόλαια παικτών και προπονητών

Διαβάστε επίσης

Το διοικητικό συμβούλιο της Super League 1 την Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης, έχει ως πρώτο-πρώτο θέμα την παράταση αναστολής των πρωταθλημάτων της Λίγκας.  Θα συζητηθεί επίσης και η περικοπή στα συμβόλαια προπονητών και παικτών.

Η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, σαφώς και είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους πάντως, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση ουδείς μπορεί να κάνει προβλέψεις ή να προγραμματίσει ένα πλάνο με ημερομηνίες. Τα πάντα άλλωστε, εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό και βεβαίως από το κατά πόσο θα υπάρξει ύφεση μετά από ένα εύλογο διάστημα.

Στο συγκεκριμένο θέμα η Λίγκα έχει ξεκαθαρίσει πως θα ακολουθήσει βήμα-βήμα, κάθε κυβερνητική οδηγία αξιολογώντας σε εβδομαδιαία βάση τα δεδομένα γύρω από την εξάπλωση του ιού Covid-19. Η διάθεση του συνεταιρισμού είναι να εξαντληθεί κάθε χρονικό περιθώριο, προκειμένου να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν 2019/20, τόσο με τα πλέι-οφ και πλέι-άουτ της Super League και να διεξαχθεί κανονικά το Κύπελλο Ελλάδας.

Το κύριο θέμα όλων των ομάδων ωστόσο παραμένει το οικονομικό και το πώς θα περιοριστεί η ζημιά από την αναστολή των πρωταθλημάτων. Στο τραπέζι θα πέσει για πρώτη φορά η προοπτική περικοπών στα συμβόλαια παικτών και προπονητών, για όσα διαρκέσει το lockdown στα ελληνικά γήπεδα. Η πρόταση που φαίνεται να επικρατεί στην παρούσα φάση, είναι αυτή που περιλαμβάνει «ψαλίδι» κατά 30% σε όλα τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητικών επιτελείων για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα