back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η βοήθεια των BIG 3 του τένις για τον κορονοϊό και η αγωνία επιβίωσης των «μικρών» αθλητών

Διαβάστε επίσης

Ο κόσμος του αθλητισμού έχει μπει στη μάχη για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Μεγάλοι αστέρες του τένις έχουν συνεισφέρει πολλά χρήματα για τη δημόσια υγεία στην προσπάθεια που κάνουν για την καταπολέμηση της πανδημίας. Αγωνία για τους αθλητές που δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς την περασμένη εβδομάδα πρόσφερε ένα εκατομμύριο ευρώ για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού στην πατρίδα του τη Σερβία, ενώ ο Ράφα Ναδάλ κάλεσε Ισπανούς αθλητές να συνεισφέρουν 11 εκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Ο Ρότζερ Φέντερερ έδωσε 1 εκατομμύριο ελβετικά φράγκα για να βοηθήσει τις ευάλωτες οικογένειες στην πατρίδα του στην Ελβετία.

Αντίθετα, η Σοφία Σαπάταβα, που βρίσκεται στην 375η θέση της παγκόσμιας κατάταξης γυναικών, ζήτησε βοήθεια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τένις (ITF) για τους επαγγελματίες που δεν είναι στο ανώτερο επίπεδο.

«Πολλοί δεν θα μπορέσουν να υποστηρίξουν την καθημερινότητά τους και στη συνέχεια να επανέλθουν στο τένις μετά από τρεις μήνες», ανέφερε η 31χρονη Γεωργιανή αθλήτρια.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα