back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πλήρης καραντίνα σε 5 δήμους Καστοριάς – Ξάνθης – Τι ισχύει

Διαβάστε επίσης

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός στους τρεις δήμους της Καστοριάς ( Καστοριάς , Ορεστίδου Νεστορίου ) και τους δυο της Ξάνθης ( Ξάνθης και Μύκηςγια  την εφαρμογή της πλήρους καραντίνας που ανακοίνωσε  χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς .

Και στους 5 δήμους απαγορεύεται για τις επόμενες 14 μέρες η κυκλοφορία των κατοίκων από τις 20:00 μέχρι τις 8:00, αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, η μετάβαση σε τελετή σύντομη, η μετακίνηση για ατομική άσκηση ή τις ανάγκες κατοικίδιου παρά μόνο για 15 λεπτά και πάντα πέριξ της οικίας τους.

Η κίνηση για την παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη θα γίνεται γι’ αυτές τις επόμενες 15 ημέρες από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που τρέχουν οι ομώνυμοι Δήμοι. Για τη μετάβαση σε τελετή επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση κηδείας κι αποκλειστικά και μόνο για τους συγγενείς Α βαθμού. Παράλληλα, και στους 5 Δήμους στα σούπερ μάρκετ γίνεται υποχρεωτική αναλογία ένας πελάτης ανά 20 τετραγωνικά ωφέλιμου χώρου ενώ θα δρομολογηθούν και μονοδρομήσεις στους διαδρόμους τους.

Οσον αφορα  στις παραγωγικές διαδικασίες (βιομηχανίες, επιχειρήσεις ) και τις δημόσιες υπηρεσίες (υπηρεσία καθαριότητας, φροντίδα ευπαθών ομάδων κ.ά.), οι πολίτες που εργάζονται και τηρούν ωράρια εργασίας εκτός του τυπικού πρωινού ωραρίου, φέροντας έγγραφο που τους έχει ήδη προμηθεύσει ο εργοδότης τους θα συνεχίσουν να μετακινούνται κανονικά προς την εργασία τους και από την εργασία τους  προς την οικία τους, όπως και πριν τεθούν σε ισχύ τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να μετακινούνται φέροντας πάντα τη Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (Τύπου Α) και την αστυνομική τους ταυτότητα .

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα