back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Super League: Το σχέδιο και οι ημερομηνίες επανέναρξης πρωταθλήματος και Κυπέλλου

Διαβάστε επίσης

Προπονήσεις σε ένα μήνα, αγώνες στα τέλη Μαΐου και ολοκλήρωση πρωταθλήματος και Κυπέλλου μέχρι τα μέσα Ιουλίου προβλέπει το σχέδιο που θα καταθέσει η Super League στις ΠΑΕ την Πέμπτη για να τελειώσει η φετινή αγωνιστική περίοδος.

Αποφασισμένοι να επανεκκινήσουν και να τελειώσουν τη φετινή Super League είναι οι παράγοντες των ομάδων, έστω και αν αυτό χρειαστεί να γίνει δίχως τον κόσμο στις κερκίδες. Αυτή φαίνεται πως θα είναι η κυρίαρχη άποψη στην αυριανή τηλεδιάσκεψη που θα έχουν τα μέλη της Λίγκας.

Μάλιστα, ήδη υπάρχει ένα πρώτο σχέδιο για τις ημερομηνίες που είναι πιθανές για την επανέναρξη τόσο του πρωταθλήματος, όσο και του Κυπέλλου Ελλάδας, με πλάνο να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 15 Ιουλίου. Αρχικά οι ομάδες θα ενημερωθούν πως τα προπονητικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 30 Απριλίου, κάτι που σημαίνει πως για ένα μήνα δε θα γίνονται προπονήσεις.

Στην περίπτωση που στο τέλος του Απριλίου έχουν μειωθεί τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει μία μίνι προετοιμασία από τον επόμενο μήνα, με την άδεια της πολιτείας πάντοτε, με το πρώτο σενάριο να μιλάει για ορισμό παιχνιδιών το διήμερο 23-24 Μαΐου. Για κάποιους παράγοντες το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι εφικτό και θα επιμείνουν το πρωτάθλημα να αρχίσει και πάλι το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου, έτσι ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένες οι ομάδες τους.

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και το Κύπελλο, με τους ημιτελικούς και τον τελικό να διεξάγονται μέσα σε ένα διάστημα περίπου 40 ημερών, ώστε στα μέσα Ιουλίου να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα στο ποδόσφαιρο και να υπάρξει λίγος χρόνος για ξεκούραση στους ποδοσφαιριστές.

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά, η Super League έχει συμφωνήσει με τη NOVA να γίνουν οι περισσότερες αγωνιστικές Σαββατοκύριακο και να υπάρξουν 2-3 μεσοβδόμαδα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα κριθεί αναλόγως με το πότε θα είναι σε θέση να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα