back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρία παιδιά και μία έφηβη τα νεαρότερα θύματα του κορονοϊού στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης οι αρμόδιες αρχές του Βελγίου ανακοινώσαν χθες το θάνατο ενός κοριτσιού 12 ετών από την ασθένεια του κορονοϊού. Το κορίτσι που είχε πυρετό επί τρεις ημέρες αλλά είχε διαγνωσθεί αρνητική στο αρχικό τεστ γίνεται το νεαρότερο θύμα του COvid -19 στην Ευρώπη . Είχε προηγηθεί στο Λονδίνο, η ανακοίνωση για τον θάνατο ενός αγοριού 14 ετών από τον COvid -19. Όσο ο νέος κορονοιός συνεχίζει την επέλαση του  τόσο αυξάνονται και οι θάνατοι ηλικιακά νεότερων ανθρώπων γεγονός που φανερώνει πως υπάρχουν πολλά ακόμα να μάθουμε για την ασθένεια. 

Τη περασμένη Δευτέρα είχαμε άλλον έναν θάνατο παιδιού στην Ευρώπη, ενός 14χρονου αγοριού από την Πορτογαλία, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο θάνατος μίας 16χρονης Γαλλίδας στην περιοχή του Παρισιού προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στη χώρα.

Εχθές η τραγωδία χτύπησε το Βέλγιο. Ένα 12χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της χώρας που μετρά 705 θανάτους από την Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κράτους.

«Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, αλλά μας έχει αναστατώσει», δήλωσε ο δρ. Εμανουέλ Αντρέ, ένας από τους εκπροσώπους των υγειονομικών αρχών της χώρας.

Η μικρή είχε πυρετό εδώ και τρεις ημέρες και «είχε διαγνωσθεί θετική» στον νέο κορονοϊό, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, ο Στίβεν Φαν Γκαχτ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από το νοσοκομείο του Βασιλικού Κολλεγίου στο Λονδίνο του θανάτου ενός 13χρονου αγοριού που είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό

«Δυστυχώς, ένα 13χρονο αγόρι που είχε βρεθεί θετικό στον Covid-19 υπέκυψε, και οι σκέψεις και τα συλλυπητήρια μας βρίσκονται στην οικογένεια αυτή τη στιγμή», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Ο θάνατος σχετίζεται με τον κορωνοϊό και δεν θα γίνει κανένα επιπλέον σχόλιο».

Οι θάνατοι που οφείλονται στην Covid-19 είναι ευτυχώς σπάνιοι μεταξύ των νέων, όμως «οι σοβαρές μορφές της νόσου που επιφέρουν εισαγωγή σε νοσοκομείο, περιλαμβανομένων των μονάδων εντατικής θεραπείας ή που οδηγούν στον θάνατο, μπορεί να εμφανισθούν σε κάθε ηλικία», έχουν προειδοποιήσει σ’ έκθεσή τους οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

 

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα