back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Tσιόδρας: 82 κρούσματα -1314 ασθενείς- 49 νεκροί. Επιπλέον 20 κρούσματα σε πλοίο

Διαβάστε επίσης

Στα 1.314 ανήλθαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα μετά την καταγραφή άλλων 82 νέων περιπτώσεων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων Σωτήρη Τσιόδρα, τα θύματα της νόσου είναι 49 μετά το θάνατο άλλων 7 ασθενών.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σ. Τσιόδρας:

  • Οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Εντατικής Θεραπείας είναι 85 οι περισσότεροι είναι άνδρες (17 γυναίκες) και το 57% έχουν υποκείμενα νοσήματα .
  • Τα θύματα του κορονοϊού ανήλθαν σε 49.
  • Άλλοι 6 ασθενείς εξήλθαν από ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο. Ο ΕΟΔΥ έκανε έλεγχο στους 383 επιβάτες του πλοίου.

Αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα θα είχαμε 150 νεκρούς την ημέρα

Όπως είπε στη συνέχεια  ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας , “κατ´ αναλογία θα είχαμε γίνει Ιταλία, θα μετρούσαμε τα θύματα όπως η γειτονική χώρα, αν δεν είχαμε λάβει τα μέτρα” .

“Φαντάζεστε να είχαμε τώρα 150 νεκρούς την ημέρα; “, σημείωσε και μάλιστα, υπογράμμισε ότι “οι 49 θάνατοι που έχουν καταγραφεί μέσα σε έναν μήνα στη χώρα μας, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί, αλλά ως “ιερές απώλειες”.

Η χρήση μάσκας

Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας από τα υγιή άτομα και το ερώτημα εάν θα μπορούσαν να φορούν όλοι ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει να μη φορούν μάσκες εκτός εάν φροντίζουν άρρωστο ή είναι οι ίδιοι άρρωστοι. Η χρήση μασκών προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας. Μια χρήση μάσκας δεν αναιρεί το βασικό μέτρο της αποστασιοποίησης.
Σχετικά με την αλλοδαπή απο το Κέντρο της Ριτσόνας, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ο ΕΟΔΥ ιχνηλατεί τις επαφές της και πως έχουν ληφθεί όλα τα παραίτητα μέτρα.
“Είναι ώρα για ομοψυχία, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας. Τα μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες αποδίδουν, αλλά είναι ένας ιός που ταχύτατα διασπείρεται. Τα μέτρα έχουν αποτρέψει 52.000 έως 120.000 θανάτους. Είναι κριτικής σημασίας να παραμείνουν τα μέτρα σε ισχύ.
Δεν έχουμε κάτι καλύτερο στα χέρια μας, δεν θέλουμε την κορύφωση του ιού να έρθει σύντομα και θέλουμε το σύστημα υγείας να μπορεί να ανταπεξέρχεται.
Ελπίζω να μην είναι αλήθεια αυτό που ακούω, ότι κάποιοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους. Αν είναι αλήθεια, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα