back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

UEFA: Τα σενάρια για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Διαβάστε επίσης

Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της UEFA με τους γενικούς γραμματείς των 55 Ομοσπονδιών θα διεξαχθεί εντός της ημέρας και αναμένεται να βγάλει αποφάσεις, όσον αφορά την επανέναρξη, το καλεντάρι και το φινάλε των πρωταθλημάτων σε όλη την Ευρώπη.

Στη συνεδρίαση υπό τον προέδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα με τον κορονοϊό και να ανακοινωθεί η οριστική ημερομηνία λήξης των πρωταθλημάτων. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, το φινάλε των εθνικών πρωταθλημάτων θα μεταφερθεί για τις 31 Ιουλίου ενώ το ιταλικό μέσο παρουσιάζει και τα τρία σχέδια που έχει εκπονήσει η UEFA για την επανέναρξη της σεζόν, με το πιο ακραίο να είναι αυτό της 21ης Ιουνίου.

Αναλυτικά τα τρία σχέδια:

-Το πρώτο προβλέπει επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων στα μέσα Μαΐου, την πιο αισιόδοξη προοπτική, καθώς θα πρέπει να τονιστεί πως οι ομάδες δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στις προπονήσεις και είναι αναγκαίο να ξεκινήσουν μια μίνι προετοιμασία πριν ξαναρχίσουν οι διοργανώσεις.

-Το δεύτερο σενάριο θέτει το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου ως προθεσμία για την επανέναρξη.

-Το τρίτο το οποίο θα είναι και η τελευταία λύση, είναι η 21η Ιουνίου ως ημερομηνία επανέναρξης των διοργανώσεων.

Μετά την τηλεδιάσκεψη με τις Ομοσπονδίες, έχει προγραμματιστεί μια νέα συνάντηση των δύο ομάδων εργασίας που έχει δημιουργήσει η UEFA, αυτής που μελετά το καλαντάρι κι εκείνης που αντιμετωπίζει την οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει στο ποδόσφαιρο η κρίση.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα