back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η στήριξη Τσίπρα σε Μητσοτάκη και η γραμμή της δημιουργικής αντιπολίτευσης

Διαβάστε επίσης

Σε μια ιδιότυπη πολιτική συμμαχία μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίχθηκε η συζήτηση στην Βουλή για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να επικροτεί τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου, ενθαρρύνοντας τον να δώσει μέχρι τέλους αυτή τη μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο απέναντι στη σκληρή γραμμή της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

«Στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ευρώπη, έχετε πάρει τη σωστή πλευρά σε αυτή την αντιπαράθεση. Με μεγαθυμία σας το λέω», παρατήρησε ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του για το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος εάν η Γερμανική πλευρά δεν υποχωρήσει από την σκληρή γραμμή για μη έκδοση ευρωομολόγου. «Δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι ένα στρατόπεδο πειθαρχίας που στο τέλος της ημέρας αποφασίζουν οι Γερμανοί», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών δεν θύμιζε σε τίποτα προηγούμενες κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις, όπου σημειωνόντουσαν ακραία φραστικά επεισόδια με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη πολλές φορές και σε συνθήκες πολιτικής εχθρότητας. Ακόμη και όταν ο Αλέξης Τσίπρας χρειάστηκε να αποδοκιμάσει κάποιες από τις επιλογές της κυβέρνησης στην παρούσα συγκυρία το έκανε σε ήπιους τόνους, συμβουλευτικά και δίχως επιθετική ρητορική. Εμμέσως πλην σαφώς πήρε αποστάσεις και από κάποιες αναφορές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με απειλητικό ύφος και ρεβανσιστική διάθεση, καθώς ο ίδιος αντί να δηλώσει «θα λογαριαστούμε μόλις τελειώσει η κρίση πανδημίας», επέλεξε να χρησιμοποιήσει διαφορετική γλώσσα. « Εμείς στηρίξαμε και στηρίζουμε την προσπάθεια για περιορισμό της διάδοσης του ιού, αλλά το στηρίζουμε δεν σημαίνει και σιωπούμε. Στο τέλος όλοι θα κριθούμε» ήταν το μήνυμα του

Νωρίτερα άλλωστε εξηγούσε πως η συγκυρία δεν επιτρέπει ανεύθυνες συμπεριφορές από κανέναν. «Δεν είναι ώρα να σκεφτόμαστε με κομματικά οφέλη, να επιδιδόμαστε σε παιχνίδια εντυπώσεων ή εμπόριο δράματος» υπογράμμισε μεταξύ άλλων και κάλεσε την κυβέρνηση να αποδείξει εμπράκτως πως αυτή η κρίση δεν θα είναι ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν οι λύκοι που χαίρονται στην αναμπουμπούλα.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα