back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Επαναπατρίζονται μόνο Βρετανοί και Καναδοί από το πλοίο Zaandam με απόφαση Τραμπ

Διαβάστε επίσης

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί ο επαναπατρισμός Καναδών και Βρετανών που βρίσκονται σε κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά της Φλόριντα, το οποίο έχει χτυπηθεί από τον κορονοϊό.

Το κρουαζιερόπλοιο Zaandam δεν έχει πάρει άδεια για ελλιμενισμό, καθώς πάνω σε αυτό βρίσκονται ήδη τέσσερις νεκροί άνθρωποι από τον κορονοϊό και δεκάδες έχουν βρεθεί θετικοί. Ο Τραμπ ωστόσο, αποφάσισε να αποβιβαστούν και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, μόνο οι Βρετανοί και οι Καναδοί υπήκοοι.

«Ειδοποιήθηκε ο Καναδάς να επαναπατρίσει τους επιβάτες του στα πλοία, που θα ελλιμενιστούν στο Πορτ Έβεργκλεϊντς», είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι την ίδια ειδοποίηση απηύθυνε η κυβέρνησή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κυβερνήτης στην Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, μέχρι χθες απέρριπτε το ενδεχόμενο να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του Zaandam και του πλοίου που το συνοδεύει, αλλά εντέλει άφησε να εννοηθεί πως είναι πλέον διατεθειμένος να το κάνει. «Η κομητεία επεξεργάζεται ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στους κατοίκους της Φλόριντας να γυρίσουν» στα σπίτια τους «με ασφάλεια» καθώς και «να φύγουν αεροπορικώς από τη χώρα οι αλλοδαποί προκειμένου να μην αναμιχθούν με τα μέλη της κοινότητάς μας», και να «εξαπλώσουν τον ιό», είπε ο ΝτεΣάντις στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Η εταιρεία Holland America, η οποία εκμεταλλεύεται το Zaandam και το πλοίο Rotterdam, στο οποίο μεταφέρθηκαν εκατοντάδες επιβάτες του πρώτου το Σαββατοκύριακο, ανέφερε χθες ότι περιμένει την «επιβεβαίωση» των αρχών ώστε να μπορέσουν να αποβιβαστούν οι επιβάτες. Στα δύο κρουαζιερόπλοια επιβαίνουν συνολικά 2.500 άνθρωποι, φιλοξενούμενοι και τα μέλη των πληρωμάτων.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα