back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Covid-19: Σε πλήρη καραντίνα τρεις περιοχές της Ελλάδας και ένα πλοίο – Τι ισχύει

Διαβάστε επίσης

Σε τρεις ανέρχονται πλέον οι περιοχές της χώρας που τέθηκαν σε καραντίνα στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορoνοϊού.

Παράλληλα, σε καθεστώς καραντίνας έχει τεθεί και το πλήρωμα και οι επιβαίνοντες του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» στο οποίο εντοπίστηκαν δύο κρούσματα και παραμένει έξω το λιμάνι Πειραιά.

Ειδικότερα, από όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, την Τετάρτη, τίθεται σε καραντίνα τίθεται για 14 ημέρες, η κοινότητα Φούστανη της δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου στην Έδεσσα. Πρόκειται για τη τριτη  περιοχή στην Ελλάδα που τίθεται σε καραντίνα μετά τις   ενότητες  των δήμων Καστοριάς και Ξάνθης , όπου το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 14/01.

Σε καραντίνα η κοινότητα Φούστανη: Εντοπίστηκαν 4 κρούσματα κορoνοϊού

Η απόφαση για την καραντίνα στην κοινότητα Φούστανη λήφθηκε σε συνεννόηση με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και του οικείου δήμου λαμβάνοντας υπόψη το επιδημιολογικό φορτίο των τελευταίων 48 ωρών.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, στον οικισμό της Φούστανης έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά τέσσερα κρούσματα κορoνοϊού, ενώ έχουν ληφθεί δείγματα και από άλλους κατοίκους που θα εξεταστούν ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλοι νοσούντες.

Επίσης έχει επιβεβαιωθεί και ένα ακόμα κρούσμα στο Μαυροβούνι του δήμου Σκύδρας και αφορά έναν 65χρονο αγρότη με ήπια συμπτώματα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Έδεσσας.

«Ακολουθούμε κατά γράμμα τις εντολές της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είμαι σε συνεχή επαφή με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον κ. Στεργιάδη, ενώ υπήρξε και επαφή με τον κ. Χαρδαλιά», είπε ο κ. Τζαμτζής.
Περιοριστικά μέτρα σε 5 δήμους

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα σε 5 δήμους. Πρόκειται για τους δήμους: α) Καστοριάς, β) Ορεστίδος, γ) Νεστορίου, δ) Ξάνθης, ε) και Μύκης. Στους παραπάνω δήμους απαγορεύεται κάθε μετακίνηση από τις 8 βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί.

Κορoνοϊός: Σε καραντίνα το πλήρωμα του «Ελ. Βενιζέλος»

Σε καραντίνα ωστόσο λόγω κρουσμάτων κορoνοϊού θα παραμείνει για τουλάχιστον 12 μέρες και το πλήρωμα του πλοίου «Ελ. Βενιζέλος» όπως και οι υπόλοιποι ναυτικοί σε αυτό.

Στο πλοίο εντοπίστηκαν μεταξύ των 383 επιβαινόντων 20 κρούσματα του κορωνοϊού, από τα οποία τα 2, ένας 72χρονος Ελβετός και ένας 34χρονος Ινδονήσιος, ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση, και μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Το πλοίο παραμένει έξω από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει πάρει δείγματα και από τους επιβαίνοντες και αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του τεστ.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα