back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διαφωνία παικτών – ΚΑΕ για τις αποζημιώσεις στο μπάσκετ

Διαβάστε επίσης

Άκαρπη απέβη η νέα προσπάθεια μεταξύ των ιδιοκτητών των ΚΑΕ της Α1 μπάσκετ και των καλαθοσφαιριστών για τις αποζημιώσεις που θα λάβουν μετά την διακοπή του πρωταθλήματος.

Η σημερινή επικοινωνία των φορέων, μετά την διαμαρτυρία των παικτών για το γεγονός ότι ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε από μόνος του να εισηγηθεί την οριστικά διακοπή της Α1 χωρίς να τους ενημερώσει, έδειξε ότι και οι δύο πλευρές εμμένουν στην θέση που είχαν εκφράσει σε ανεπίσημες διαπραγματεύσεις.

Με την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος να έχει ληφθεί και να μην αλλάζει, πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι ιδιοκτήτες και οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΚ, αλλά όχι οι προπονητές. Τον ΠΣΑΚ εκπροσώπησαν οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Δημήτρης Μαυροειδής και Βασίλης Ξανθόπουλος.

Έπειτα από την συζήτηση που έγινε, οι ιδιοκτήτες επανέλαβαν την θέση τους ότι θέλουν να πληρώσουν τα δεδουλευμένα (μέχρι τις 13 Μαρτίου) ή το 70% των συμβολαίων των παικτών, με τον ΠΣΑΚ να προτείνει από την πλευρά του να καλυφθεί το 80% των συμβολαίων με αποπληρωμή έως τις 31 Αυγούστου.

Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για την σπουδή με την οποία ο ΠΣΑΚ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας αμέσως μόλις ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού ζητώντας να διασφαλιστούν τα χρήματα των παικτών.

Πάντως έδειξαν την διάθεση να καλύψουν τα μικρότερα συμβόλαια που προβλέπουν ετήσιες αποδοχές κοντά στα 20 χιλ. ευρώ.

Οι παίκτες από την πλευρά τους πρότειναν ακόμα να αποπληρώσουν οι ομάδες το υπόλοιπο των συμβολαίων μέχρι τον Αύγουστο.

Αυτό που έγινε σαφές στην συζήτηση από την πλευρά των ιδιοκτητών είναι ότι από την στιγμή που η λειτουργία όλων των ΚΑΕ έχει μπει σε αναστολή λόγω του κορονοϊού υπάρχουν πολλά προβλήματα και κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι η κατάσταση την επόμενη σεζόν, κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται και οι παίκτες.

Τέθηκε και το θέμα της αμοιβής των μάνατζερ των παικτών και κατά πόσο αυτή θα μειωθεί αντίστοιχα, ωστόσο ο ΠΣΑΚ δεν είχε απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Μάλιστα έγινε υπόμνηση στους παίκτες πως την επόμενη σεζόν τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και πως είναι πολύ πιθανό να κληθούν να συζητήσουν για συνεργασίες ενόψει της επόμενης σεζόν με βάση πολύ λιγότερα χρήματα, διότι οι προϋπολογισμοί των ΚΑΕ θα είναι πολύ μειωμένοι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα