back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Μένω στο σπίτι και τηλεφωνώ στον γιατρό μου

Διαβάστε επίσης

Μένω στο σπίτι και τηλεφωνώ στον γιατρό μου.Αυτό προτρέπει να κάνουν όσοι αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα, ο πρόεδρος πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Ιωάννης Γουδέβενος,τονίζοντας ότι πολλοί ασθενείς έχουν παρερμηνεύσει την γενική οδηγία περί περιορισμού κατ’οίκον και αντί να απευθυνθούν για επείγουσα ιατρική βοήθεια στο νοσοκομείο, τηλεφωνούν στους καρδιολόγους και ζητούν να τους επισκεφθούν στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον κ.Γουδέβενο, το μείνετε σπίτι, δεν ισχύει για αρρώστους που έχουν οξέα καρδιακά επεισόδια. Δηλαδή πόνο στο στήθος. Είναι άδειες οι καρδιολογικές κλινικές.Που πήγαν τα εμφράγματα; Πεθαίνουν στο σπίτι τους οι άνθρωποι. Μου έχουν τύχει εμένα περιστατικά. Μου τηλεφωνούν ασθενείς και μου λένε “έλα γιατρέ πονάω, δεν πάω σε νοσοκομείο”. Και τους λέω να τρέξουν γρήγορα σε εφημερεύον νοσοκομείο και να μην περιμένουν και δεν πάνε γιατί φοβούνται. Η πρώτη ώρα είναι η πιο σημαντική στο έμφραγμα. Το έμφραγμα δεν αντιμετωπίζεται στο σπίτι”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

Να σημειωθεί ότι, το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό. Η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία έχει καταγράψει τους τελευταίους μήνες πτώση κατά 75% στις εισαγωγές με αιτία το έμφραγμα του μυοκαρδίου, στις καρδιολογικές κλινικές των νοσοκομείων όλης της Ευρώπης.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα