back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γ. Βαρουφάκης: Μέσω τηλεδιάσκεψης να γίνονται οι συνεδριάσεις της Βουλής

Διαβάστε επίσης

Συνειδητή ήταν η απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη, από τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. Αν και στην αίθουσα βρίσκονταν λιγότεροι από 20 βουλευτές, οι οποίοι τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, επέλεξε να μην παραστεί και με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, χαρακτήρισε «άσκοπη, που δεν δίνει το σωστό μήνυμα στην κοινή γνώμη,την δια ζώσης παρουσία των πολιτικών αρχηγών».

Ο κ. Βαρουφάκης, επανέφερε την πρότασή του, για συνέχιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως συμβαίνει στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και στο ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Eurogroup

Διαβάζοντας στο Σώμα το περιεχόμενο της επιστολής, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, σχολίασε ότι και για συμβολικούς λόγους το Κοινοβούλιο πρέπει να λειτουργεί, ακόμη και με στοιχειώδη παρουσία αν χρειαστεί να επιβληθούν επιπλέον περιορισμοί. Μάλιστα, θύμισε ότι η Βουλή της Μεγάλης Βρετανίας, ως η «καρδιά» του δημοκρατικού πολιτεύματος, λειτουργούσε στη διάρκεια του Β´παγκοσμίου πολέμου παρά τον κίνδυνο βομβαρδισμού της.

Δημήτρης Ράντος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα