back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Περισσότεροι από 2.300 γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από 2.300 Γερμανοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», τα οποία επικαλείται η Sueddeutsche Ζeitung.

Σύμφωνα μάλιστα με το Ινστιτούτο, ο πραγματικός αριθμός των υγειονομικών στελεχών που μολύνθηκαν από τον Covid-19 πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς στους υπολογισμούς δεν περιλαμβάνονται όσοι εργάζονται εκτός νοσοκομείων.

Στο μεταξύ οι ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό έχουν περιοριστεί, αλλά θεωρούνται ακόμη σημαντικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νοσοκομεία του Βερολίνου απηύθυναν έκκληση σε ιδιώτες που διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή, να κατασκευάσουν προστατευτικές μάσκες. Ήδη σε αυτή τη διαδικασία έχουν μπει πολλές βιοτεχνίες, ακόμη και το εργαστήριο κατασκευής των κοστουμιών για τις μεγάλες σκηνές της πόλης.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ανακοίνωσε σήμερα από την πλευρά του ότι θα ξεκινήσει άμεσα συνομιλίες με την εργοδοσία του κλάδου, προκειμένου να εξασφαλιστούν αυξήσεις στις αποδοχές γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι επιβαρύνονται σημαντικά αυτή την περίοδο. «Θέλω να μιλήσω προσωπικά με τους εργοδότες, προκειμένου να βρούμε τρόπους να αναγνωρίσουμε την εκπληκτική προσφορά αυτών των ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Σπαν στην BILD.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα