back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιράν: Στους 3.160 οι νεκροί – Θετικός στον κορονοϊό και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί διαγνώστηκε θετικός στο νέο κορονοϊό, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπου αρκετοί βουλευτές έχουν ήδη προσβληθεί από τη νόσο του Covid-19.

Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν την ίδια ώρα 124 νέους θανάτους που οφείλονταν στον ιό, αριθμός που αυξάνει σε 3.160 θανάτους τον επίσημο απολογισμό της πανδημίας στο Ιράν.

Η Ισλαμική Δημοκρατία περιλαμβάνεται στις πλέον πληγείσες χώρες από την ασθένεια. Η χώρα ανακοίνωσε στις 19 Φεβρουαρίου τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης στο έδαφός της.

Ο Αλί Λαριτζανί “υποβλήθηκε σε έλεγχο μήπως είχε κορονοϊό όταν παρουσίασε κάποια συμπτώματα και διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Τώρα βρίσκεται σε καραντίνα και ακολουθεί αγωγή”, διευκρίνισε η ιρανική τηλεόραση στην ιστοσελίδα της.

Τουλάχιστον 23 μέλη του κοινοβουλίου, από τα 290 που αριθμεί, έχουν προσβληθεί από τον ιό και έχουν νοσήσει, είχε μεταδώσει την Τρίτη το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η επιδημία του Covid-19 ήταν αιτία για τον θάνατο 12 αξιωματούχων ή πρώην αξιωματούχων της κυβέρνησης, σύμφωνα με επίσημες αναφορές.

Η ιρανική κυβέρνηση αφού έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να μην επιβάλει μέτρα περιορισμού ή καραντίνας, αποφάσισε στις 25 Μαρτίου να απαγορεύσει οποιαδήποτε μετακίνηση μεταξύ των πόλεων.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είχαν κλείσει σε ορισμένες επαρχίες προτού το μέτρο επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Τέσσερις σημαντικοί θρησκευτικοί χώροι προσκυνήματος έκλεισαν επίσης, κυρίως στην ιερή για τους Σιίτες πόλη Κομ του κεντρικού Ιράν. Οι συλλογικές προσευχές της Παρασκευής ακυρώθηκαν, το κοινοβούλιο έκλεισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα