back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λίφτινγκ σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας των δρόμων στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, αλλά και τη διαμόρφωση ενός πιο «φιλικού» οδικού δικτύου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, ξεκινά από τον Δήμο Αθηναίων ένα μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων.

Οι πρώτες παρεμβάσεις

Οι πρώτες παρεμβάσεις θα γίνουν μέσα στο μήνα Απρίλιο και αφορούν το «λίφτινγκ» σε 9 βασικούς κεντρικούς δρόμους του κέντρου, όπως μας αποκάλυψε ο Αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως Βασίλειος Φοιβος Αξιώτης. Ουσιαστικά, πρόκειται για εργασίες ασφαλτοδρόμησης σε κομβικής σημασίας δρόμους που εδώ και χρόνια από τις πολλές λακκούβες στο οδόστρωμα αποτελούσαν «παγίδες» για πεζούς και οδηγούς. Αμερικής, Σοφοκλέους, Αριστείδου, Ευριπίδου, Αιόλου, Κολοκοτρώνη, Αυλώνως, ( Σεπόλια) Σπετσών ( Κυψέλη) και Λευκωσίας( πλατεία Αμερικής) είναι οι πρώτοι δρόμοι που αδειοδοτήθηκαν και κατά συνέπεια άμεσα ( εντός του μήνα) ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης τους. Στόχος του δήμου Αθηναίων είναι το αργότερο μέχρι τα τέλη του μήνα να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες για το « λίφτινγκ» και των 9 δρόμων.

Για πρώτη φορά λόγω κορονοϊού με τη μέρα οι εργασίες οδοποιίας

Οι εργασίες για την ασφαλτοδρόμηση αυτών των δρόμων θα γίνουν για πρώτη φορά μέσα από ένα νέο πρωτόκολλο, με τα συνεργεία οδοποιίας να εργάζονται μέρα και νύχτα.
Αυτό γίνεται για πρώτη φορά, καθώς ο Δήμος φαίνεται πως εκμεταλλεύεται αυτή την περίοδο της καθολικής απαγόρευσης των μετακινήσεων λόγω κορονοϊού και τα συνεργεία οδοποιίας θα δουλέψουν νύχτα-μέρα προκειμένου να παραδώσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τους ασφαλτοδρομένους δρόμους.

Κώστας Κορρέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα