back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οκτώ εκατ. ευρώ από τη Βουλή στο «Σωτηρία» για κλίνες ΜΕΘ

Διαβάστε επίσης

Δωρεά ύψους 8 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία επιπλέον 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο«Σωτηρία»,κάνει η Βουλή. Η σχετική πρόταση του Προέδρου του Κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα,έγινε ομόφωνα δεκτή από τους εκπροσώπους των κομμάτων στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Όπως έγινε γνωστό, οι νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν εντός 60 ημέρων από την έναρξη των εργασιών σε πλήρη λειτουργία, μαζί με τον πλήρη εξοπλισμό τους και θα ενισχύσουν σημαντικά και σε μόνιμη βάση το ΕΣΥ.

Οι 32 εξ αυτών,θα αναπτυχθούν σε μεταλλικό κτήριο ειδικών προδιαγραφών συνολικού εμβαδού 720 τετραγωνικών, που θα κατασκευαστεί στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου αναφοράς για COVID-19 «Σωτηρία».

Οι υπόλοιπες 18 θα αναπτυχθούν επίσης στο ίδιο Νοσοκομείο, σε υπάρχον κτήριο, τμήμα του οποίου θα μετατραπεί για την εξυπηρέτηση του συγκεκριμένου σκοπού.

«Ξέροντας, όπως απεδείχθη από την σημερινή ομόφωνη απόφασή μας, ότι όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου δίνουν προτεραιότητα στην αύξηση των ΜΕΘ,προχώρησα στην έκφραση αυτής της διάθεσης και δυνατότητας του Κοινοβουλίου προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας, με αποτέλεσμα στις 28 Μαρτίου να υποβληθεί προς τον κ.Κικίλια το σχετικό αίτημα», ανέφερε ο κ Τασούλας.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα