back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΠΕΝΕΝ: Το «Ελ. Βενιζέλος» να δέσει στο λιμάνι του Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Να επιτρέπει στο Ε/Γ- Ο/Γ «Ελ. Βενιζέλος» η ασφαλής πρόσδεση σε σημείο, που θα επιλεγεί στο λιμάνι του Πειραιά, να ενισχυθούν παραπέρα τα μέτρα και οι έλεγχοι εντός του πλοίου ζητά η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) από τον ΕΟΔΥ.

Σε επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ με αρμόδια στελέχη του ΕΟΔΥ ανέφερε, ότι ο χειρισμός από την πλευρά των κρατικών αρχών και των υπηρεσιών του ΕΟΔΥ στην πράξη αποδεικνύεται πως δεν ήταν ο ενδεδειγμένος, ενώ μετά τη διαπίστωση βαρύτατου περιστατικού οδήγησε εσπευσμένα μετά από μέρες στο να μεταβεί εκ νέου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο πλοίο για γενικευμένο έλεγχο από τον οποίο προέκυψε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πάνω από 120 άτομα επί συνόλου 382 επιβαινόντων.

«Η εξέλιξη αυτή» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ «επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και τους φόβους μας, ότι το πρόβλημα του συγκεκριμένου πλοίου δεν αντιμετωπίστηκε ούτε έγκαιρα, ούτε αποτελεσματικά και αυτό είχε ως συνέπεια την μεγάλη διασπορά του κορoνοϊού.

Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να τερματισθεί η ομηρία και ο εγκλωβισμός των Ναυτεργατών και των επιβαινόντων εργαζομένων και εντός της ημέρας να γίνει η πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι. Όποιος Ναυτεργάτης βγήκε αρνητικός στον σχετικό ιατρικό έλεγχο να του δοθεί το δικαίωμα, εφόσον το επιθυμεί, στην απόλυση από το πλοίο τηρώντας κατά τα λοιπά εκτός πλοίου τις σχετικές οδηγίες που αφορούν τα μέτρα που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΕΝΕΝ ήταν το σωματείο που ανέδειξε και πρόβαλε δημόσια την κατάσταση στο πλοίο από την πρώτη στιγμή που αυτό έφθασε στην ράδα του Πειραιά.
Στο παραπάνω πλαίσιο που αναφέρουμε θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των Ναυτεργατών όπως αυτά προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε (είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε) ότι κρούσματα του κορoνοϊού έχουν σημειωθεί και σε ποντοπόρα εμπορικά πλοία τα οποία οι ναυτιλιακές εταιρίες, ως οφείλουν, δεν δημοσιοποιούν και για τον λόγο αυτό επιβάλλεται το ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τέλος ενημερώνουμε ότι στο SUPER FAST ΧΙΙ, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο 18μελές τεχνικό συνεργείο Πολωνών εργαζομένων που επέβαιναν στο πλοίο, υπήρξε ένα καταγεγραμμένο κρούσμα, για όλους του υπόλοιπους το αποτέλεσμα των τεστ ήταν αρνητικό».

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα