back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ραντεβού με τον Πολιτισμό δίνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση αυτή τη φορά από το σπίτι

Διαβάστε επίσης

Ραντεβού με τον Πολιτισμό από το σπίτι δίνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση αναπτύσσοντας τη διαδικτυακή της παρουσία. Ξεφυλλίζουμε καταλόγους εκθέσεων, παρακολουθούμε διαδικτυακές δράσεις που σχετίζονται με τα comics και μαθαίνουμε για την Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα με διαδικτυακά σεμινάρια.

«Ξεφυλλίζοντας» τέχνη

Για τις μέρες αυτές που όλοι μένουμε σπίτι, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση δίνουμε ραντεβού με την Τέχνη διαδικτυακά. Μέχρι να ανοίξουν και πάλι για το κοινό οι γκαλερί Κέννεντυ και Χατζηκυριάκος-Γκίκας, προσφέρουν την δυνατότητα δωρεάν ηλεκτρονικής πρόσβασης σε καταλόγους από πρόσφατες, αλλά και παλαιότερες εκθέσεις. Καθώς πρόκειται για project εν εξελίξει, κάθε βδομάδα προστίθεται και νέο υλικό. Ξεφυλλίζουμε λοιπόν σήμερα τον κατάλογο των εκθέσεων «…Νάρκης τοῦ ἄλγους δοκιμές…» του Χρυσόστομου Μουσμουλίδη και «Ζωγραφική – 2020» του Αριστοτέλη Τζάκου, αλλά και της επετειακής, ομαδικής έκθεσης «Σιωπηλή παρουσία: συναντώντας τον Ζογγολόπουλο 45 χρόνια μετά».

Δείτε τους διαθέσιμους καταλόγους.

stayCOMICDOM

Το επετειακό Comicdom Con Athens 2020 μετατέθηκε για 4-6 Σεπτεμβρίου 2020. Όσοι ανυπομονούσαν για την μεγάλη γιορτή των comics μπορούν να δουν εναλλακτικά το stayCOMICDOM. Πρόκειται για μια σειρά πλήρως online δράσεων που θα πραγματοποιηθούν 10-12 Απριλίου. Στόχος είναι η στήριξη, μέσω της επαφής με το κοινό, της ελληνικής σκηνής των comics (καλλιτέχνες, εκδοτικοί οίκοι και καταστήματα) που πλήττεται ιδιαίτερα από τις παρούσες συνθήκες αλλά και η παρακίνηση της δημιουργικότητας, της έμπνευσης και της αισιοδοξίας όλων. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τις επόμενες μέρες στη σελίδα του Comicdom και το Fb.

 

Online Σεμινάριο

Πολιτιστική επιχειρηματικότητα, Σχεδιασμός και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών.

– Γνωρίζατε ότι ένα σημαντικό ποσοστό επιχειρηματιών υπήρξαν κάποτε καλλιτέχνες ή είχαν καλλιτεχνική παιδεία;
– Ποιο ήταν το μοντέλο που ακολούθησε ο Walt Disney, προκειμένου να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες;
– Τι σημαίνει πολιτιστική επιχειρηματικότητα και ποια είναι τα εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας για να σχεδιάσουμε και να αναπτύξουμε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια (business plans) στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και οι περίπλοκες δυναμικές που αναπτύσσονται στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης αποτελούν το επίκεντρο του ανανεωμένου, online σεμιναρίου
«Πολιτιστική επιχειρηματικότητα: Σχεδιασμός και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών» που συντονίζει η Δρ. Λήδα Τσενέ.

Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

· Επιχειρηματικότητα και η κουλτούρα των startups
· Στρατηγικές και εργαλεία fundraising
· NEΟ: Διαχείριση κρίσεων σε πολιτιστικούς οργανισμούς

Πληροφορίες και εγγραφές, εδώ.

*Το σεμινάριο πραγματοποιείται πλήρως online και είναι ασύγχρονο, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν απ’ όπου κι αν βρίσκονται και ανεξαρτήτως του προσωπικού τους προγράμματος και χρόνου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα