back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έκκληση του Αντιδημάρχου καθαριότητας Ν. Αβραμίδη για τις πεταμένες μάσκες και γάντια

Διαβάστε επίσης

Έκκληση του Αντιδημάρχου καθαριότητας Νίκου Αβραμίδη για τους ασυνείδητους που πετούν όπου βρουν γάντια και προστατευτικές μάσκες- Καμπανάκι κινδύνου για τον κίνδυνο που ελλοχεύει να μετατραπούν δρόμοι σε εστίες μικροβίων και μετάδοσης του ιού.

Τον «κώδωνα» του κινδύνου κρούει μέσω του 9.84 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Αβραμίδης, με αφορμή την κακή κι επικίνδυνη συνήθεια ορισμένων ασυνείδητων που αλόγιστα πετούν όπου βρουν τις προστατευτικές μάσκες και γάντια που χρησιμοποιούν ως μέσα καταπολέμησης της μετάδοσης του κορονοϊού.
Οι ασυνείδητοι αντί να πετούν σε καλά κλεισμένες σακούλες γάντια και προστατευτικές μάσκες μέσα σε κάδους προτιμούν την εύκολη λύση «τις πετάω όπου θέλω» χωρίς να υπολογίζουν ότι κατά αυτό τον τρόπο μετατρέπουν δρόμους της Αθήνας σε εστίες μικροβίων.

Η παρέμβαση Αβραμίδη στον 9.84

«Πετούν μάσκες και γάντια έξω από τους κάδους.Θέλω να τους επισημάνω ότι είναι πολύ σημαντικό για τον περιορισμό του ιού, για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων του δήμου Αθηναίων που είναι καθημερινά στην «πρώτη γραμμή», να συνηδειτοποιήσουν κάποιοι ότι οι μάσκες και τα γάντια δεν ανακυκλώνονται. Τα βάζουμε σε μια σακούλα και τα πετάμε σε οργανικούς κάδους. Δυστυχώς, ορισμένοι τα πετούν όπου βρουν και είναι δημόσιος κίνδυνος», τονίζει στον 9.84 ο κ. Αβραμίδης, ο οποίος απευθύνει έκκληση σε όλους τους δημότες της Αθήνας να επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης στην προστασία της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση της βιωσιμότητας της πόλης. Παράλληλα, ο κ. Αβραμίδης καλεί τους δημότες να εφαρμόζουν σωστά την ανακύκλωση, να αναβάλουν όσο διαρκεί η πανδημία κλαδέματα, να μην αφήνουν μπάζα κ.α.

Με αμείωτους ρυθμούς οι καθημερινές δράσεις απολυμάνσεων
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα απο τον Δήμο Αθηναίων οι καθημερινές δράσεις απολύμανσης των δημόσιων χώρων και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις του στην προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού.
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Αβραμίδης τονίζει ότι μέχρι την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος των απολυμάνσεων για τον ιό και στα 7 δημοτικά Διαμερίσματα και τα συνεργεία του δήμου αμέσως μετά ξεκινούν τον δεύτερο κύκλο απολυμάνσεων στα ίδια σημεία και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.

Αβραμίδης: « Η διαδικασία των απολυμάνσεων δεν σταματά. Θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί διάστημα».

«Προτεραιότητα δίνουμε στους δημόσιους χώρους, έξω από δημόσια νοσοκομεία, στάσεις λεωφορείων ή αντίστοιχα έξω από στάσεις Μετρό, έξω από Εκκλησίες, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και όπου χρειαστεί δηλαδή σε σημεία που έρχεται σε επαφή ο δημότης. Η διαδικασία δεν σταματάει.. Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα έχει καλυφθεί το σύνολο του δήμου και στα 7 δημοτικά διαμερίσματα, δηλαδή ο πρώτος κύκλος απολυμάνσεων. Δεν σταματάμε. Θα επαναλάβουμε στον δεύτερο κύκλο τις απολυμάνσεις στα ίδια πάλι σημεία. Θα υπάρξει συνέχεια για όσο διάστημα χρειάζεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμίδης.
Οι 7 κανόνες του δήμου Αθηναίων προς τους πολίτες

Οι οδηγίες του δήμου Αθηναίων προς τους δημότες του είναι να ακολουθούν απαρέγκλιτα τους παρακάτω κανόνες:

1) ΔΕΝ αφήνουμε απορρίμματα έξω από τους κάδους, τα συσκευάζουμε σε ανθεκτικές σακούλες, στεγνές, καλά δεμένες και τις τοποθετούμε μέσα στους κάδους απορριμμάτων τις βραδινές ώρες, πριν την αποκομιδή τους από τα απορριμματοφόρα του Δήμου.

2) Μειώνουμε και διαχωρίζουμε τα απορρίμματα μας τώρα που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Μπλε κάδοι (μόνο ανακυκλώσιμες συσκευασίες υλικών),πράσινοι ή γκρι κάδοι (μόνο οικιακά απορρίμματα), μπλε κώδωνες (γυάλινες συσκευασίες).

3) Ανοίγουμε τους κάδους με το πόδι η χρησιμοποιούμε γάντια μιας χρήσης. Φροντίζουμε να κλείνουμε καλά τους κάδους.

4) ΔΕΝ αποθέτουμε μπάζα και ογκώδη αντικείμενα(καρέκλες, καναπέδες, ντουλάπες, τραπέζια) στους δρόμους. Επικοινωνούμε πρώτα με την Δημοτική μας Κοινότητα.

5)Αναβάλουμε τις εργασίες που παράγουν δομικά απορρίμματα στους δρόμους.

6) Αναβάλουμε το κλάδεμα στις αυλές των σπιτιών μας.

7) Γάντια και μάσκες ΔΕΝ ανακυκλώνονται και απορρίπτονται στους πράσινους και ΟΧΙ στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης. Προστατεύουμε τους εργαζόμενους της καθαριότητας απορρίπτοντας τα παραπάνω υλικά σε καλά κλεισμένες σακούλες.

Κ.Κορελης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα