back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κύπρος: Συζητούν και ακύρωση του πρωταθλήματος

Διαβάστε επίσης

Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (ΚΟΠ), Γιώργος Κούμας, ενημέρωσε τους προέδρους των ομάδων της Α’ κατηγορίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, σε σχέση και με την ενημέρωση που έγινε στις ομοσπονδίες από την UEFA.

Μεταφέρθηκε από την ηγεσία της ΚΟΠ η επιθυμία της UEFA για ολοκλήρωση των διοργανώσεων στο γήπεδο, όμως, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο, αυτό να μην γίνει κατορθωτό, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί η πανδημία του ιού COVID-19.

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης ήταν το θέμα των οικονομικών των σωματείων σε συνδυασμό με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Οι εκπρόσωποι των ομάδων εξουσιοδότησαν την ομοσπονδία να συζητήσει με τον σύνδεσμο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών το «καυτό» θέμα της μισθοδοσίας. Να σημειωθεί πως η UEFA συνέστησε στις ομοσπονδίες μέλη της να συνεννοηθούν με το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών κάθε χώρας.

Οι περισσότεροι πρόεδροι ζήτησαν μείωση των αποδοχών για τους παίκτες από την στιγμή που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση και αναμένουν τις επόμενες μέρες την κατάληξη των επαφών που θα έχει η ομοσπονδία με τον παγκύπριο σύνδεσμο ποδοσφαιριστών.
Συζητήθηκε και το θέμα της ακύρωσης του πρωταθλήματος στο ενδεχόμενο που η πανδημία του κορονοϊού δεν υποχωρήσει γρήγορα και θα παρθεί αναγκαστικά απόφαση για ακύρωση του πρωταθλήματος, όπως αποφάσισε χθες το Βέλγιο. Υπάρχουν ομάδες που θα ήθελαν την ακύρωση (ΑΠΟΕΛ), ενώ αντιδρούν οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας, Ομόνοια και Ανόρθωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα